Sedap, Berkhasiat dan BONUS Cantik Menawan!

Saturday, September 17, 2016 0 Comments A+ a-




Wanita..Gurl..Perempuan dengan Kecantikan tidak dapat dipisahkan...ibarat kuku dan kulit.. 
Pecah kuku sakitlah kulit..

Rini b nak share salah 1 supplement b tak tinggal sejak bulan 3 ritu...wiii😉

Biasanya apa je supplement b makan mesti tak pernah habis...sampai lah terjumpa shaklee...da makan abis...da abis topup...maknenye nak cakap bila makan after da lalui proses pemulihan akan rasai kehebatan dia...wow 😱 memang #amazing giler...

Kenapa ebby makan #ShakleeCollagenPowderni??? 1st time b dapat tester...masa tu pikir..haish...umur baru 26Tahun..tak perlu pun nak topup collagen...

TAPI...ebby silap...sebab ebby bayang collagen ni hanya tumpu pada kulit..so, bila kulit kendur kena start topup la kan? Rupanya banyak lagi punca² lain yang kita langsung tak sedar yang menyebabkan kolegen dalam badan kita berkurang antaranya, gaya hidup moden kita yang selalu berada dalam keadaan tekanan STRESS, TIDUR tidak cukup, DIET tidak sihat, duduk dalam Ekon, Tidak beriadah antara punca kekurangan kolegen dalam badan kita...tambahan pula masalah pencemaran yang berleluasa..tak kira lah...air ke, tanah ke, udara ke...radiasi oleh UV pon sama...haish..menakutkan...

Berminggu jgak ebby simpan tester tu..akhirnya b cuba...perkara pertama b rasa perubahan dia...bila bangun tido, kulit muka rasa best...susah nak jelas rasa best dia macam mana....

Jadi ketagih nak usap²...pastu tak de rasa kering...

Tang rambut ketara...rambut x gugur dah...

Start dr tu b terus konsisten amal..smpai skrg...
Da abis 3kotak dah...dalam duk amal... perasan perubahan dia start sachet ke 3...parut² jerawat yang memang degil gila tu hilang, selulit pon ilang, yang kendur² tu tegang balik...ni masalah ibu nyusu normal laaa...tp ketara woo..kah³😂

Alhamdulillah...

B x boleh telan plain..biasanya b akan mix dengan jus oren, atau yogurt...TAPI ... Bulan puasa ni...dapst resepi baru... dan memang buat termimpi² di siang hari...tiap kali sahur....mix ESP + PD + Mealshake dan Collagen..wow rasa dia..lemak² berkrim di sukai ramai...aummm...

Selain tu banyak lagi kelebihan SCP ni..antaranya...

• Ekstrak glukosamina sbg pelincir sendi dan mata
• Lactobacillus acidepilus utk meningkatkan serapan kolagen
• Ekstrak Biji camellia Japonica yang menghidrat dan membekal nutrisi kepada sel
• Ekstrak Pfaffia yang sangat penting untuk pertumbuhan rambut yang sihat, penghasilan hormon, dan untuk kekuatan dalaman (sexual)
• Vitamin C sebagai penggalak penghasilan kolagen dalam tubuh
• Vitamin B yang berfungsi untuk menukarkan carbo dan lemak kepada tenaga ( meningkatkan metabolik badan untuk penghasilan kolagen)

Dan kita tau memang banyak kolegen yang dijual d luar sana tapi nama je kolegen. Tapi tidak sama... kenapa???

Sebab antara pilihan kolegen yang ada antaranya daripada

1- Tumbuhan
• Kebanyakkannya telah diubah suai genetik dan tidak neutral
• Molekul kolagen dari tumbuhan sukar untuk diserap oleh tubuh manusia

2- Haiwan
• Kebanyakkan kolagen diambil dari kulit ayam atau lembu
• Risiko anda terdedah kepada penyakit bersangkut dengan penyakit haiwan adalah tinggi (cth: Penyakit lembu gila "mad cow")

3- Ikan
• Sisik ikan mengandungi kandungan kolagen yang tinggi
• Mudah dicernakan dan diserap oleh tubuh manusia
• Molekulnya yang kecil memudahkan penyerapan secara semulajadi kedalam tubuh manusia
Ianya tulen dan kurang tercemar

Dan SCP DARIPADA sisik ikan merah
• Ikan Merah (Red Snipper) hidup sehingga 5000m di dasar lautan dan bebas dari pencemaran. Sisik ikan merah ni mampu menahan tekanan dasar laut yang tinggi. Jadi ia tak sama dengan ikan yang bersusun di pasar tu ye. Semestinya Halal lagi baik!!

Wahh bukan takat share resepi ni..siap share kelebihan lagi...

Memang best uols...anda patut cuba...dan rasa sendiri kehebatan dia..

Tepuk Dada Tanya Hati..

Cantik & Sihat...

Mama kata sakit lutut pon ilang...wahhh....





BERMINAT UNTUK MENCUBA SHAKLEE COLLAGEN POWDER?

HUBUNGI EBBY 0129569686

ATAU
BOLEH MEMBUAT BELIAN ATAS TALIAN DENGAN MENEKAN BUTANG
BUY NOW!