Destinasi Percutian Idaman!

Friday, September 16, 2016 0 Comments A+ a-


Tetiba nak simpan angan-angan ebby ni di blog untuk dikongsikan kepada semua pembaca-pembaca blog ebby ni..
Tanpa angan² takde usaha...takde target ye dok??
Push Factor kelaut...

Imagine...kalau dulu kita susah nak bayang mana kita nak pergi...sekarang dari tv dari google kita da boleh gambarkan mana kita nak target untuk pergi kan?

Selain dari Mekah & Madinah, tempat ebby paling nak sangat pergi ialah Korea...kenapa Korea...ingat tak ada satu cerita melayu... tajuk "Cinta Di Pulau Nami" kalau x silap b..citer ni Elly Mazlen blakon eh betul ke nama ni...ingat² lupa...dr zaman sekolah...walau ulang kali tayang mesti cakap nak g la Pulau Nami ni..satu hari nanti...

Bukan sebab citer korea tu tau..sbb b x layan citer korea 😂
Sebelum kawen lagi b duk angan² nak ke sini...b kena visualkan lah kenapa b nak ke sini...

Lepas kawen...b dapat suami kaki cerita korea...tp kaki dia tak di layan...sbb b x minat😃...

Mesti tertanya² kan kenapa b nak sgt ke Pulau Nami ni..sedangkan banyak² pulau yang ada di Malaysia ni...satu pun x teringin nak pergi...melainkan Pulau Duyung, Pulau Rusa, Pulau Ketam, Pulau Kambing dll pulau yang berada di Terengganu ni selai Kapas & Perhentian...siap ada hari² b lalu..😂

Entah kenapa...1st time tengok dalam TV...b rasa tempat ni sangat menarik...1 sebab negara 4 musim...walau nampak tempat dia sangat bersahaja...tp macam² aktiviti yang boleh buat kat situ..selain menari industan😉...

Disebabkan ebby ada teman sebantal yang sukakan drama² korea ni...sudah tentu lah ebby nak bawak dia ke sana..dengan perbelanjaan yang ebby sendiri kuarkan... wow mampu ke...korang mesti cakap...ala housewife cam b ni..boleh ke bawak...

Itu satu cabaran...yang korang nampak ebby goyang kaki..yang tak nampak??? Sedangkan dalam Shaklee nak trip percutian 10star percuma pon boleh..bukan halangan tapi peluang...inikan pula kita yang da mmg target nak...tapi nak kena setel dulu la utang² yang ado baru la kalau nak bercuti ni senang hati...betul tak???

Kalau ikut agensi ke sana tuk dua orang seminggu paling kurang 5k...tu belum tmasuk duit belanja dalam tangan kan??? So kurang² nak kena ada 20k dalam simpanan...wow tinggi jgak target ni😃macam mana nak buat???

Kena target UV shaklee kurang² 3000....dapat bonus + ngan untung bersih..jangan usik...simpan ketat² dalam akaun..kompem target ni tcapai by Dec 2016... sebab 3000 puv bonus da 4angka...best ke best???

So, kena kerja kuat la mulai hari ni...jom jom jom cerita...mana tempat korang teringin sangat nak pergi? Selain Mekah dan Madinah....

Kalau nak g Italy....pulun buat shaklee tahun ni dapat percutian free...sape nak join...apa lagi...blh kita g sesama tahun depan...percutian shaklee best...sbb bukan takat free melancong...hotel...makan...duit shopping...pakaian luar ke dalam...smua di taja FOC...tinggal nak & tak nak je...saya pon teringin..so pulun 2-2 target...1 percutian yang sy nak hadiahkan buat suami tercinta... 1 lg percutian free....

Jom share mana pulak tempat uols nak sangat pergi kat komen bawah...😃

Haish mula rini jom mimpi dulu....semoga mimpi ini menjadi kenyataan..mana tau ada y nak sponser ke tetiba...ops....😘😘😘 pastu sambung target ke Istambul & Dubai plak😇😇😇

Amin kan doa saya semoga berjaya realisasikan mimpi ini biar menjadi kenyataan...dan saya juga doakan target korang kemana tempat korang nak pergi tu berjaya menjadi kenyataan...dan bukan hanya sekadar mimpi...

Ameen



Ada yang nak sama-sama dapatkan Trip 5 bintang shaklee secara percuma...bukan trip je tau..siap duit shopping skali akan diberikan..

jom sama-sama mengejar impian anda hanya dengan shaklee. Jangan tunggu lagi.