Cara Hilangkan Misai Bagi Perempuan

Monday, December 25, 2017 0 Comments A+ a-

Wanita bermisai? Pernah tak kita terserempak dengan kawan perempuan yang bermisai atau anda sendiri sedang mengalami masalah yang sama? Mesti ada perasaan malu sebab dah takde rupa perempuan. Walaupun misai nipis, tapi kalau orang pandang muka kita mesti mata mereka tertumpu pada misai kan?

Khas buat korang yang mengalami masalah ini, jom ebby kongsikan cara menghilangkan misai bagi perempuan agar hilang selamanya.

  1. Jangan Cukur
    Kalau cukur, nanti akan tumbuh dengan lebih lebat & makin kasar pulak macam misai lelaki.
  2. Gunting
    Cara terbaik ialah dengan menggunting. Gunting sependek yang mampu, jangan sampai luka dah la ye. Tapi kena rajin dan cermat super duper hati-hati.
  3. Cabut Misai
    Boleh cabut misai dengan tweezer. Tapi, rasanya sakit sangat. Kalau jenis tak tahan sakit, jangan cuba-cuba.
  4. Pergi ke Saloon / Pusat Kecantikan 
    Sekarang ada banyak pusat kecantikan yang menyediakan untuk membuang bulu-bulu atau menambah bulu-bulu. Ada macam-macam rawatan untuk menghilangkan bulu seperti lazer, waxing, threading tetapi, ianya memerlukan kos yang tinggi. Risiko sakit tu tetap ada dan ianya tidak kekal.
  5. Petua menggunakan limau nipis & gula pasir
    Perah sebiji limau nipis & campur dengan setengah sudu gula pasir. Kacau sampai sebati. Sapu ke kawasan misai & urut. Biarkan selama sejam. Kemudian bilas. Kena extra rajin tau sebab kena buat sekerap yang mungkin.
  6. Stabilkan hormon
    Wanita bermisai ni adalah disebabkan oleh hirmon yang menggila kat dalam badan. Jadi, cara terbaik untuk mengatasi masalah ini ialah dengan menstabilkan hormon dalam badan. InsyaALLAH bila hormon dah stabil, ciri kewanitaan anda makin terserlah & misai serta semua bulu yang tidak perlu mula berkurang & akhirnya terus hilang.

Macam mana nak stabilkan hormon dalam badan?


  • GLA Complex Shaklee
    Fungsi utama GLA Complex ialah untuk menstabilkan hormon dalam badan. Ia meningkatkan hormon kewanitaan iaitu hormon Eksrogen & Progesterone. Dalam masa yang sama, ia menurunkan kadar hormon Androgen lelaki & Testosteron. Apabila hormon dalam badan stabil, InsyaALLAH ciri-ciri kewanitaan anda akan menyerlah. Tiada lagi misai & bulu yang lebat di lengan, dada, kaki dan kawasan tubuh badan yang lain
  • Alfafa Complex
    Ia juga sesuai untuk anda. Ia dikenali sebagai kacip fatimah moden yang memang untuk penjagaan dalaman wanita. Ia juga membantu GLA Complex berfungsi dengan lebih berkesan.

    Apabila mengamalkan GLA Complex, anda dinasihatkan mengambil Omega Guard bersama-sama.
Sekarang anda dah tahu cara menghilangkan misai bagi perempuan agar hilang buat selamanya. Anda bermisai atau berbulu lebat? Jangan susah hati lagi dah GLA Complex & Alfafa boleh membantu. Hubungi saya untuk konsultasi secara percuma apabila membeli dengan saya. Tekan SINI untuk membeli secara atas talian atau hubungi saya seperti di bawah.


Kurang Selera Makan Semasa Mengandung

Saturday, December 23, 2017 0 Comments A+ a-

Setiap ibu mengandung mesti mempunyai perasaan cukup ke zat untuk baby dalam kandungan dengan pemakanan harian ni. Risau juga kalau baby tak cukup zat. Tak efek ke kalau kurang makan? Tak ganggu perkembangan baby ke?



Mengandung sememangnya bukan perkara mudah. Macam-macam komplikasi kehamilan yang boleh berlaku seperti morning sickness, turun darah, keguguran, sakit kepala, sakit pinggang, air ketuban bocor awal, HB low, air ketuban terlalu banyak, keputihan, darah tinggi, kencing manis, kencing kotor dll. Ada juga ibu yang kurang selera makan. Kali ini ebby kongsikan apa nak buat kalau kurang selera makan semasa mengandung.

  1. Makan sedikit tetapi kerap
    Jangan paksa diri untuk makan dengan banyak sekali gus. Makan sikit pun ok, asalkan tak berlapar.

  2. Elakkan makanan yang berbau
    Nanti takut jadi mual dan loya pulak. Lagi tak selera makan.

  3. Makanan tinggi serat
    Kalau tak selera sangat nak makan, at least makan sikit makanan tinggi serat macam gandum, buah dan sayuran.

  4. Minum air secukupnya
    Supaya tidak dehidrated

  5. Minum teh halia
    Teh halia panas boleh tambah selera makan. InsyaALLAH, cubalah.

  6. Hirup Sup
    Sup panas sangat menyelerakan. Boleh buat sup ayam, sup ikan atau sup sayur. InsyaALLAH anda akan berselera untuk makan.

  7. B Complex Shaklee
    Vitamin ini ialah pencetus emosi gembira dan bagi kebanyakkan orang akan menambah selera makan. Ianya selamat untuk anda dan bayi dalam kandungan. In fact, B Complex adalah di antara vitamin yang ada dalam Set Ibu Mengandung Shaklee

  8. Kenali apakah punca kurang selera makan
    Ada macam-macam punca kenapa selera anda hilang. Sebab morning sickness ke? Sebab sembelit? Kalau dah tau punca, selesaikan dahulu. Kalau sebab Morning Sickness, Papermint Ginger shaklee sangat membantu. Kalau sembelit, Ostematrix dijamin berkesan

  9. Makan kat luar
    Tak selera makan kat rumah? Ajak suami makan kat luar. Pilih tempat yang menarik, yang tempat kita suka. Mesti berselera na makan.

Sekarang anda dah tahu apa yang nak buat kalau kurang selera makan semasa mengandung. B Complex Shaklee sangat berkesan untuk menambahkan selera makan anda. Satu botol cuma RM58.75 tidak termasuk pos untuk 120biji. Berbaloi sangat. Nak order? Tekan SINI

Hubungi Ebby untuk konsultasi terbaik.


Get Clean Water Pitcher Shaklee

Saturday, December 23, 2017 0 Comments A+ a-

Hampir semua orang menggunakan water filter kan sebab kita sedia maklum kualiti air yang kuar dari paip rumah kita. Kandungan klorin yang tinggi, ditambah lagi dengan bahan-bahan pencemaran yang lain. Di luar jugak terdapat banyak penapis-penapis air yang hanya memerlukan duit syiling dan boleh ditapis masuk terus ke botol. 

Adakah tahap kebersihan penapis air itu terjamin? Pernah tak terfikir yang berapa kali mesin tersebut di service? Ada cicak or tikus tak? ish seram pulak nak fikir dan ingat kan? 

Hari ni ebby nak bercerita tentang 'Mobile Filter' yang boleh di bawa kemana sahaja. Pernah dengar tentang Get Clean Water Pitcher Shaklee?


Penapis yang korang dah pakai di rumah tu bukan tak bagus, dah sedia bagus tapi bila keluar dari rumah dah susah nak kena cari penapis-penapis yang ada di tepi-tepi kedai tu kan. Takkan nak kena bawak bekal air dari rumah atau pun nak beli air mineral kan. Pernah tak terdetik "alangkah bagusnya kalau water filter ni mobile, boleh bawak ke mana-mana".

Yang sebenarnya, ada water filter yang boleh dibawa ke mana-mana. Get Clean Water Pitcher Shaklee merupakan sistem penurasan air multi-paten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat dengan menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air. Ia berupaya mengurangkan bahan-bahan cemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%.

Get Clean Water Pitcher Shaklee

Get Clean Water Pitcher Shaklee merupakan sistem penuras jag air pertama yang menggunakan blok karbon yang boleh diisi semula. Jadi kuranglah botol plastik yang perlu dibuang. Ia juga berupaya menuras 303 liter (80gelen) air bagi setiap turasan. Setiap jag boleh menyimpan sehingga 1.5 liter air. Rasa air nya pun sedap. Halus je .

Kelebihan Get Clean Water Pitcher Shaklee

  • Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain. Disamping mengekalkan kandungan mineral air mineral yang sihat!
    Get Clean Water Pitcher ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air(Water Quality Association [WQA]) bahawa ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.
  • Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin!.
  • Disahkan dapat menuras 303 liter (80gelen) air bagi setiap turasan - dua kali ganda lebih daripada jenama terkemuka.
  • Sitem Penuras Jag Air berblok - Karbon Isian Semula yang pertama
Get Clean Water Pitcher Shaklee merupakan pilihan bijak kerana;

  • Hanya beberapa sen sahaja bagi seliter air.
  • Air yang lebih sihat dan rasanya yang enak
  • Jag Air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras - tidak memerlukan kuasa elektrik
  • Ringan dan mudah dibawa
  • Menjimatkan kos

    - Rakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya berapa sen seliter sahaja, Get Clean Water dapat memberikan air bersih dan rasanya yang enak dengan meter bijak yang menandakan bilakah masanya untuk anda menukar penuras tersebut tanpa perlu mengagaknya.
  • Lebih banyak air bersih pada setiap masa

    - Get Clean Water menghasilkan 303 liter (80gelen) daripada setiap turasan yang mana ada dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan berbahaya kepada kesihatan anda
  • Memelihara Alam Sekitar

    - Get Clean Water menggunakan sistem Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Dan lagi, setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.
Berminat untuk mendapatkan dengan harga istimewa? Hubungi Ebby atau belian atas talian dengan menekan SINI




Testimoni Ibu Mengandung Menggunakan ESP Shaklee

Monday, December 11, 2017 0 Comments A+ a-

Kalau sebelum ni ebby kongsi Testimoni Alfafa Sebagai Milk Booster, kali ni ebby nak kongsi pulak Testimoni Ibu Mengandung Menggunakan ESP Shaklee. 

Ramai yang tahu ESP Shaklee adalah vitamin baik yang sesuai diminum oleh ibu mengandung. Selama ini, ramai yang beranggapan bahawa semasa mengandung, vitamin yang kita dapat dari klinik sudah memadai. Cukup ke?


Bagi ibu yang mengalami morning sickness yang teruk, vitamin yang klinik bekalkan memang tak tertelan. Nak makan pun tak berselera. Macam mana baby dalam perut nak dapat khasiat untuk perkembangan yang baik?

Jawapannya ialah ESP. Walau teruk macam mana pun loya-loya yang dialami, insyaALLAH ibu-ibu masih berselera untuk minum ESP jika betul cara bancuhannya. Banyak faedah & kebaikan ESP Shaklee ni. Rugi sangat kalau tak minum. Kali ini ebby nak kongsikan testimoni ibu mengandung menggunakan ESP Shaklee.


TESTIMONI : PUAN FARAH
.
[KESIHATAN TERJAMIN DENGAN SUPPLEMEN SHAKLEE SEMASA KEHAMILAN]
.
Saya Farah dari Bangi. Mengandung umur 37 tahun, Alhamdulillah selamat melahirkan masa umur 38 tahun. Sepanjang tempoh kehamilan ada beberapa masalah:

i. darah rendah (HB rendah)
ii. berat badan turun 3 Kg 

Trimester pertama ambil B-Complex dan ESP sahaja. 
Bila darah asyik rendah dan berat turun 3 Kg masa kandungan 5 bulan (awal bulan puasa).
.
Hati ibu ini risau dan cemas. Nekad konsisten Set Premium Hamil tambah dengan Performance Drink untuk beri tenaga semasa berpuasa.
.
Alhamdulillah raya, berat naik pula 4 Kg. Ibu hamil ini cemas lagi. Rupa-rupanya banyak makan kuih raya semasa berbuka dan hari raya. Saya teruskan supplemen secara konsisten, HB bertambah cantik atas 11 dan berat saya serta baby naik secara konsisten.
.
Alhamdulillah selamat bersalin dengan berat baby 2.42 Kg. Syukur Alhamdulillah

Kreadit to Supermom Shaklee Story



Menarik kan testimoni ibu mengandung menggunakan ESP dan juga set mengandung shaklee ni. Ibu yang loya teruk pon masih berselera minum ESP dengan sayarat, anda tahu resepi yang betul.


Berminat nak cuba ESP atau Set Kehamilan Shaklee?

Hubungi saya sekarang atau boleh membuat belian atas talian dengan menekan SINI


Kebaikan Alfafa Shaklee Untuk Lelaki Dan Wanita

Monday, December 11, 2017 0 Comments A+ a-

Bila dengar alfafa shaklee, yang terbayang alfafa ialah jamu moden. Jamu mesti untuk wanita atau perempuan kan? Tapi, tanggapan itu salah sama sekali.

Alfafa merupakan raja tumbuhan. Ianya sangat berkhasiat untuk kesihatan lelaki. Ianya juga sesuai dimakan oleh wanita tak kira masih anak dara atau yang sudah berkahwin mahupun yang sudah melahirkan anak. Di antara kebaikan Alfafa Shaklee untuk lelaki dan wanita ialah;

Terdapat 2 pilihan Alfafa Shaklee
Botol S - 330 biji
Botol L - 700 biji
Harga sangat-sangat mampu milik iaitu bawah RM100
Kebaikan Alfafa Shaklee untuk Lelaki & Wanita

  1. Bertindak sebagai kacip fatimah
    Bagi wanita yang sayangkan suami, Alfafa Shaklee sememangnya vitamin wajib untuk anda. Ia berfungsi menjaga kecantikan organ peranakan & bahagian sulit wanita. Ia membantu maengatasi masalah sengugut, keputihan, bau badan, masalah kekeringan ketika bersama & menghangatkan hubungan intim bersama suami.
  2. Milk Booster bagi ibu menyusu
    Bagi membanyakkan susu badan, anda boleh mengamalkan perkara asas penyusuan & mengambil alfafa shaklee
  3. Melegakan sakit sendi & belakang
    Jika anda sering sakit sendi & sakit belakang, Alfafa Shaklee membantu menghilangkan kesakitan yang anda alami.
  4. Menghilangkan kelesuan & tekanan
    Satu lagi kebaikan Alfafa Shaklee untuk lelaki dan wanita ialah mencergaskan badan. Lesu & stress berpunca daripada bahan toksin yang terkumpul doi dalam badan. Selepas anda detox dengan Alfafa Shaklee, anda akan merasai perbezaannya.
  5. Memberi kelegaan semasa haid
    Alfafa Shaklee juga membantu melegakan senggugut & PMS
  6. Memulihkan urat selepas bersalin
    Pengambilan Alfafa Shaklee selepas bersalin bukan sahaja membantu membanyakkan susu malah ia juga memulihkan urat-urat yang kembang sepanjang tempoh kehamilan
  7. Bagus untuk elergi dan ekzema
    Anda yang mengidap ekzema dan alergik jugak sangat sesuai mengambil alfafa sebab ia membantu masalah tersebut dengan menyahtoksin.
  8. Merawat asma
  9. Mencuci usus bagi membuang toksik
    Ia membantu menyahtoksin dan dalam masa yang sama membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  10. Meneutralkan asid dalam badan
    Kebaikan Alfafa Shaklee untuk lelaki dan wanita yang seterusnya ialah membantu meneutralkan asid di dalam badan supaya berada dalam pH yang sesuai
  11. Membesar dan menegangkan payudara
    Berita baik untuk para wanita, alfafa shaklee membantu mencantikkan payudara anda
  12. Melegakan sembelit
    Selain Ostematrix, amalkan alfafa shaklee & jangan lupa minum air secukupnya
Menarik bukan? Banyak betul kebaikkan Alfafa Shaklee ni. Untuk mengetahu cara pemakanan alfafa yang betul & harga istimewa yang Ebby tawarkan, sila hubungi Ebby sekarang. Boleh juga membuat belian atas talian dengan menekan SINI


Kuruskan Badan Sambil Menyusukan Anak

Monday, December 11, 2017 0 Comments A+ a-

Ramai kawan-kawan ebby dah aware tentang penyusuan susu ibu dan ramai yang tahu mengenai bila menyusu dalam masa yang sama kita boleh menurunkan berat badan atau kembalikan berat badan seperti sebelum mengandung.

Hari ni ebby nak share macam mana kuruskan badan sambil menyusukan anak dengan Set Diet Shaklee. Betul tak ramai yang kata kalau menyusu ni susah nak berdiet.? Ya, memang betul! Sebab bila menyusukan anak perut ni kejap-kejap lapar. Mulut pulak asyik nak mengunyah je. Macam manalah nak berdiet kan? Takkan nak makan ubat kurus pulak, kan tak pasal-pasal anak sakit. Mak nak melawa, anak pula terima akibatnya.


Kuruskan Badan Sambil Menyusu Dengan Set Diet Shaklee

Dengan Set Diet Shaklee anda tidak perlu risau sebab semua vitamin dalam set ini adalah semulajadi & tidak akan bagi apa-apa kesan buruk kepada baby. Berdasarkan pengalaman sendiri, bukan sahaja boleh menurunkan berat badan tetapi susu jugak makin meriah. Eh, macam mana pulak susu boleh banyak? Meh saya ceritakan satu-persatu. 

Mula-mula jom berkenalan dengan Set Diet Shakle. Set ini terdiri daripada 3 komponen iaitu, bakar, buang dan bina.

Bakar ialah memecah & membakar lemak & kolesterol berlebihan yang bersarang kay dalam badan kita.
Buang pula ialah membuang atau flush atau detox segala macam toksin yang ada kat dalam badan. Yelah, dah bakar lemak-lemak tu mestilah kena buang dari badan, kalau tak semua berkumpul macam mana nak kurus.
Bina ialah kita bina otot supaya takde jadi daging yang menggeleber.

Ketiga-tiga elemen ni penting untuk mendapatkan berat badan yang ideal & bentuk badan yang cantik. Jadi, kita boleh kuruskan badan dengan cepat sambil menyusukan anak dengan Set Diet Shaklee. Kenapa lebih cepat? Sebab nye waktu menyusukan anak jugak adalah waktu proses pembakaran kalori sama.

Macam mana turunkan berat semasa menyusu, Cara kawal diet semasa menyusu, Set menyusu yang boleh turunkan berat badan, set diet yang selamat semasa menyusu, Menyusu dengan set shaklee
Semua di atas ni Ebby pernah ambil dan ada antaranya still ambil till now. Dan antara yang best ambil sewaktu menyusu ialah, Afafa, Omega Guard, Lecithin & ESP tambah cinch tea bagi mereka yang low metabolisma. Dalam masa yang sama susu banyak dan anak pun tak meragam. Tambahan lagi Omega jugak bagus untuk otak baby.

Nak tahu vita,in mana yang sesuai untuk anda? Hubungi saya untuk free consultation. Saya akan bagi vitamin ikut bajet anda. Anda juga boleh mencuba set Detox Parasite atau Detox with Shaklee Way.

Kalau anda membeli salah 1 set dengan ebby, anda bukan sahaja mendapat produk hebat, tapi anda juga akan dapat ;
  • Free consultation tentang cara pemakanan vitamin yang BETUL
  • Free consultation tentang DIET harian
  • Free consultation tentang jadual exercise
  • Ebby akan add anda ke group khas.
Menarik? Tunggu apa lagi, hubungi Ebby sekarang kalau anda nak turunkan berat badan sambil menyusu anak dengan Set Diet Shaklee. Pakej dengan harga menarik menanti anda.


Daily Essential Set Shaklee

Sunday, December 10, 2017 1 Comments A+ a-



Daily Essential Set atau lebih dikenali sebagai Set Asas Shaklee ini menyediakan Set Shaklee untuk 1 family. Set ini merupakan set wajib ada disetiap rumah kerana ianya berfungsi untuk membantu meningkatkan kesihatan anda sekeluarga secara menyeluruh. Ia juga memberikan tenaga berterusan dan meningkatkan imuniti anda sekeluarga dengan menjaga kesihatan tubuh badan & organ-organ dalaman. 

Roger Barnett & Family

Daily Essential Set

Set ini terdiri daripada 5 jenis produk;

ESP
  • Merupakan sumber protein biologi lengkap yang berasaskan tumbuhan yang di proses secara semulajadi
  • Ia rendah lemak, bebas kolesterol dan kaya dengan asid amino penting.
  • Ia memberi tenaga
  • Membantu melancarkan penghasilan SUSU IBU
  • Mencantikkan kulit
  • Membantu kawal paras kolesterol
  • Memberikan rasa kenyang pada kadar yang lama
  • Sangat bagus untuk perkembangan dan tumbesaran bayi (bagi ibu mengandung dan menyusu) kerana khasiat ESP ini dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu / pusat. Soya shaklee adalah non GMO. Ia juga dibasuh bukan menggunakan alkohol. Diproses dengan suhu yang sangat sederhana agar enzim di dalamnya tidak musnah. Berkualiti tinggi boleh baca di SINI
Kesihatan Family, Kesihatan Keluarga, Family Wellness Care, Daily Essential Set

Vitalea Iron Formula
  • Makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif dan diformulakan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa
Sustained Release Vita-C+
  • Mengekalkan pertahanan antioksida secara semulajadi, kekuatan sel, kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah
B Complex
  • Mengandungi kesemua 8 jenis Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan kita bagi menggantikan nutrisi vitamin B yang hilang.
  • Vitamin B penting untuk keseluruhan fungsi tubuh yang baik sama ada dari segi kesihatan jantung, sintesis DNA, menguruskan tekanan apatah lagi dalam membina tenaga metabolisma.
Omega Guard
  • DHA dan EPA merupakan asid lemak Omega 3 yang ditemui di dalam ikan laut dalam.
  • DHA dan EPA dipercayai dapat mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang diperlukan dari pemakanan
Set ini kecuali Omega Guard boleh diambil oleh semua individu kecuali kanak-kanak dibawah usia 12 tahun. Kerana Omega Guard Shaklee boleh diambil oleh kanak-kanak seawal usia 1 Tahun.

Berminat untuk mendapatkan Set Daily Essential ini? Boleh buat belian atas talian dengan menekan SINI atau hubungi Ebby sekarang.

Pengedar Vivix Shaklee Subang Jaya, Selangor

Saturday, December 09, 2017 0 Comments A+ a-

Kali ni saya nak perkenalkan Pengedar Shaklee paling PRO di Subang Jaya, Selangor. Orang-orang sekitar USJ take note ya! Kalau nak beli vitamin Shaklee atau pun nak mendaftar sebagai ahli shaklee sila hubungi beliau.





Pengedar Shaklee Paling PRO Di Subang Jaya, Selangor

Nama : Huda Samsudin

No Fon : 017-2948925

COD : Sekitar USJ, Selangor
(Pengeposan Seluruh Malaysia, Brunei, Indonesia, dll)

Facebook : Huda Samsudin

Ramai yang beli vitamin Shaklee tapi tak dapat aturan makan yang betul. Dapat vitamin, dah tak tahu cara macam mana nak makan. Lepas tu terpaksa tebalkan muka cari Pengedar Shaklee lain kan? Jangan risau, anda takkan mengalami masalah tu lagi. Dengan pembeliuan Shaklee dari downline Ebby ni, anda bukan sahaja akan mendapat aturan makan yang betul dan counsultation terbaik malah jika ingin menjana wang tambahan dengan shaklee juga akan diajar. BEST ke BEST?


Dah biasa makan shaklee? Tiba masanya untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee. Ramai yang jadi ahli Shaklee untuk makan sendiri, bukan untuk berbisness. Tapi sebagai bonus, jika anda mendaftar sebagai ahli bersama beliau, anda akan mendapat tunjuk ajar dari A-Z. Manalah tau satu masa nanti terbuka hati nak berbisness Shaklee.

Jom tonton video ni:
Rahsia RM50,000 Shaklee by Geng Aku Sayang Bini from iReach HD on Vimeo.

Kebaikan GLA Complex Shaklee Untuk Wanita

Saturday, December 09, 2017 0 Comments A+ a-

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. GLA (asid linolenik gama) berfungsi untuk menstabilkan hormon didalam tubuh badan kita. Nak tahu tak kebaikan lain GLA Complex bagi untuk wanita?

Kebaikan GLA Complex Untuk Wanita

GLA Complex Shaklee merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin - bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawak atur proses-proses badan yang normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid-asid lemak Omega-6. Sementara vitamin E membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara intergriti sel.

Di antara fungsi utama GLA Complex Shaklee ialah membetulkan kitaran haid, mengatasi masalah kering ketika bersama dan meningkatkan kesuburan wanita. Selain itu, kebaikan GLA Complex SHaklee untuk wanita ialah:

  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Membantu menangani ekzema
  • Membaiki sel rosak
  • Membina sel baru
  • Melembabkan kulit
  • Mencegah asma
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid) - Kebanyakkan wanita mendapati gejala-gejala PMS mereka lega apabila mengamalkan GLA. Gejala ini seperti sakit payudara dan perasaan kemurungan serta kerengsaan dan pembengkakan rahim.
  • Membantu dalam menangani monopus
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Melegakan simptom akibat artritis reumotoid. GLA boleh menghilangkan sakit sendi, bengkak dan kekejangan pada waktu pagi. Kajian menunjukkan bahawa menggunakan GLA dan EPA (asid lemak omega-3 daripada ikan dan minyak ikan) bersama-sama akan membantu untu arthritis reumotoid.
  • Mengandungi Vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh.
  • Memperlahankan proses penuaan & menghilangkan jerawat
  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal darah tinggi & sakit jantung - Kajian menunjukkan bahawa GLA, samaada bersendirian atau dalam gabungan dengan dua Omega-3 asid lemak penting, EPA dan DHA kedua-dua ditemui dalam ikan dan minyak ikan boleh merendahkan tekanan darah dan hipertensi. Bersama dengan EPA dan DHA, GLA membantu untuk mencegah perkembangan penyakit jantung.
  • Mengawal kolesterol.
  • Alahan - Orang yang mempunyai alahan mungkin memerlukan lebih banyak EPA dan sering menghadapi kesukaran menukar LA kepada GLA
  • Untuk fungsi saraf
  • Membantu membaiki simtom berkaitan masalah kencing manis seperti peningkatan sensitiviti terhadap kesakitan dan menghilangkan kebas pada bahagian bawah badan. Kajian membuktikan pengambilan 480mg GLA Complex shaklee setiap hari boleh mencegah dan mengurangkan masalah kencing manis dengan membaiki kadar insulin dan kolesterol. Pesakit kencing manis tidak boleh menukar GLA dari asid  linoleic; Vitamin GLA memperbaiki fungsi saraf dan mencegah penyakit kencing manis.
  • Osteoporosis - Kekurangan asid lemak perlu (termasuk GLA dan EPA, asid lemak Omega-3) boleh menyebabkan osteoporosis - Kajian telah menunjukkan bahawa tambahan GLA dan EPA bersama-sama membantu mengekalkan atau meningkatkan jisim tulang.  Asid lemak juga boleh meningkatkan penyerapan kalsium, meningkatkan deposit kalsium dalam tulang, mengurangkan kehilangan kalsium dalam air kencing, meningkatkan kekuatan tulang dan meningkatkan pertumbuhan tulang. Semua yang boleh menyumbangkan kepada jisim tulang yang lebih baik.
GLA Complex Shaklee adalah vitamin yang sesuai diambil oleh pasangan yang sedang berusaha untuk mendapatkan zuriat. Memandangkan ianya berfungsi untuk membetulkan kitaran haid wanita dan kesuburan. Banyak betul kebaikan GLA Complex ni untuk wanita kan? Berminat untuk mendapatkan GLA Complex? Boleh hubungi Ebby atau buat belian atas talian dengan menekan SINI


Kebaikan ESP Shaklee Berbanding Produk Soya Lain

Wednesday, December 06, 2017 1 Comments A+ a-

Ramai yang tahu bahawa soya adalah makanan yang baik untuk kesihatan. Dan ramai jugak yang selalu mendengar tentang Fitnah yang sering dilemparkan kepada soya.

Seperti yang kita tahu, terdapat pelbagai jenis produk soya dipasaran tetapi kenapa ESP Shaklee adalah yang terbaik? Apakah kebaikkan ESP Shaklee berbanding produk soya yang lain sehinggakan banyak testimoni yang kita baca berkenaan ESP shaklee ni?


ESP Shaklee terdiri daripada protein & fungsi utama protein adalah untuk membina sel-sel baru dan membaiki sel-sel lama. Sel adalah unit terkecil dalam badan kita. Sel membentuk tisu. Tisu membentuk organ & organ membentuk sistem. Oleh itu, kalau kita nak sistem yang baik, kita perlu baiki sel dulu iaitu unit yang paling asas.

Kenapa kita perlu mengambil protein tambahan?

Protein adalah makronutrient yang paling penting untuk badan kita. Tulang, kulit, rambut, otot, organ, plasma, antibodi, enzim, hormon, hemoglobin dan sel-sel badan kita semuanya terdiri daripada protein. Semua sel yang terbentuk di dalam badan kita bergantung kepada protein untuk menjalankan fungsinya seperti membina sel-sel baru, menggantikan tisu-tisu yang rosak atau cedera dengan tisu-tisu yang baru.

Apabila sel-sel dalam badan kita sihat, secara automatik luaran kita juga akan sihat.

Apakah Kebaikan ESP Shaklee Berbanding Produk Soya Lain?

ESP merupakan sumber protein lengkap yang kaya dengan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan & sukar diperoleh dari diet seharian

ESP diperbuat dari non-GMO soy sahaja

ESP rendah lemak & bebas kolesterol

Kandungan lemak dalam ESP sangat minimum iaitu 1gm dan tanpa laktosa yang menyumbang kepada kadar penghadaman yang tinggi dan diserap terus ke dalam darah

ESP mengandungi 5 vitamin B, 2 mineral dan 8gram karbohidrat untuk tenaga. Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet digunakan di dalam proses penghasilan ESP

Sekarang anda dah tahu apakah kebaikan ESP Shaklee berbanding produk soya lain di pasaran. Dapatkan ESP dengan Ebby hari ini!


7 Tips Kesuburan Suami Supaya Isteri Mudah Mengandung

Wednesday, December 06, 2017 0 Comments A+ a-

Kesuburan dan wanita tidak dapat dipisahkan. Apabila mendirikan rumah tangga, penantian untuk mendapatkan zuriat adalah yang paling dinantikan. Dan apabila tiada 'rezeki' pihak wanitalah yang dipersalahkan.

Ramai yang tidak sedar akan realitinya. Untuk hamil, tahap kesuburan suami juga memainkan peranan yang paling penting. Jadi jika anda ingin menjadi bapa dalam masa terdekat sila amalkan tips kesuburan Suami supaya isteri cepat mengandung yang akan ebby kongsikan disini;

7 TIPS KESUBURAN SUAMI SUPAYA ISTERI CEPAT MENGANDUNG

  • Berhenti Merokok

    Lelaki dan rokok sangat sinonim. Sekiranya anda perihatin pada pasangan dan inginkan kualiti kesihatan yang baik, maka berhentilah merokok. Selain menyebabkan nafas berbau, rokok juga menyebabkan kekurangan sperma. Kajian mendapati perokok memiliki jumlah sperma yang lebih sedikit berbanding lelaki yang tidak merokok. Tidak boleh berhenti terus bukanlah alasan kerana anda boleh mengurangkan jumlah rokok yang dihisap setiap hari

  • Elak Memakai Seluar Ketat

    Mungkin ada yang tersenyum apabila membaca fakta ini. Hakikatnya ia benar dan bukannya sesuatu yang lkucu. Sebolehnya elakkan dari memakai seluar ketat dan kurang pegaliran udara. Ini kerana testis anda memerlukan suhu yang lebih sejuk berbanding bahagian tubuh yang lain. Seluar yang ketat mengganggu keselesaan testis untuk bernafas & mengurangkan kualiti sperma.

  • Pilih Makanan Yang Baik Dan Seimbang

    Makanan yang baik menjamin tubuh yang sihat. Begitu juga dengan pola pemakanan yang perlu diambil bagi meningkatkan produksi sperma. Pilih makanan rendah lemak, tinggi kandungan protein dan banyakkan sayur-sayuran. Selain itu, elakkan dari mengambil dua makanan berikut;

    1. Makanan Segera
    Umum mengetahui, makanan segera mengandungi bahan kimia yang mampu merosakkan tahap kesihatan seseorang. Malah pengambilan terlalu kerap juga dikatakan boleh melemahkan sperma sekaligus mengakibatkan kemandulan.

    2. Daging Berlemak
    Daging memang baik untuk membekalkan tenaga tetaoi jika berlebihan, ia mengundang masalah kesihatan kepada anda. Memakan daging dengan kuantiti yang banyak menyebabkan pengambilnya malas bergeraj, agresif dan fikiran tidak tenang. Oleh itu, kurangkan kuantiti pengambilan daging dalam diet makanan harian kerana ia boleh membuatkan anda tidak bersemangat untuk melakukan hubungan intim bersama isteri tercinta.

  • Rancang Waktu Untuk Bersama

    Masalah sperma cair mungkin berlaku disebabkan kekerapan ejakulasi. Ini kerana sperma akan berkurang apabila hubungan intim dilakukan dalam tempoh waktu yang agak dekat. Oleh itu, rancanglah masa yang sesuai untuk bersama dengan pasangan. Tidak semestinya kalau sehari tidak berhubungan akan menjejaskan kualiti perkahwinan.

  • Ketahui Waktu Subur Suami

    Jangan ingat orang perempuan je ada waktu subur. Lelaki pun ada waktu subur, kalau anda sedang berusaha untuk mendapatkan zuriat pastikan bersama semasa suami paling subur.

  • Katakan Tidak Pada Alkohol

    Selain merokok, tabiat buruk yang perlu dihentikan ialah pengambilan alkohol. Ini kerana ia mampu menjejaskan fungsi hati sekaligus menyebabkan peningkatan ekstrogen dalam badan. Kesan ekstrogen yang tinggi secara tidak langsung mempengaruhi produksi sperma. Dengan mudah, jumlah sperma akan berkurang sekiranya anda masih tegar mengambil alkohol dalam kuantiti yang banyak dan kerap.

  • Set Cinta Bahagia Shaklee

    Ia mampu meningkatkan kualiti sperma lelaki sekali gus meningkatkan tahap kesuburan anda. Set ini terdiri daripada Caratomax, Vitamin E & Vitamin C yang berfungsi meningkatkan jumlah sperma & menghasilkan sperma yang sihat & bertenaga. Apa yang lagi best set ini akan membantu suami bertahan lama semasa bersama.
Itulah tips kesuburan lelaki supaya isteri cepat mengandung. Para isteri boleh jadikan Set Cinta Bahagia Shaklee sebagai hadiah istimewa buat suami tersayang. Hubungi Ebby untuk mendapatkannya dengan harga istimewa dan konsultasi terbaik.


Punca Pendarahan Semasa Mengandung

Tuesday, December 05, 2017 0 Comments A+ a-

Pernah dengar tak tentang wanita mengandung dan mengalami pendarahan? Jangan risau kerana 15-25% wanita hamil mengalaminya. Dapatkan rehat secukupnya. Bedrest sangat penting bila pendarahan berlaku. Nak tau tak apa punca pendarahan semasa mengandung?

Punca Pendarahan Semasa Mengandung, Bleeding in Pregnancy, Mengandung, Cara untuk menguatkan rahim, esp shaklee bantu kuatkan rahim, esp shaklee kuatkan rahim
Punca Pendarahan Semasa Mengandung
Apakah punca pendarahan semasa mengandung?

  1. Pendarahan boleh berlaku disebab ibu terlalu aktif & lasak terutamanya di awal trimester kehamilan di mana kandungan masih belum berapa kuat. Sebab itu bila pendarahan berlaku, ibu wajib bedrest. Lupakan kerja pejabat dan kerja rumah. Minta bantuan suami atau atau ahli keluarga lain untuk menjaga anak-anak. Anda pula hanya perlu rehat, rehat dan rehat.
  2. Pendarahan juga boleh menjadi petanda bahawa anda mengalami hakisan serviks atau dikenali sebagai 'etropion' serviks di mana sel-sel yang lazimnya berada dalam saluran serviks kini terdedah kepada keadaan luar dan ia kelihatan seperti kawasan "radang".
  3. Disamping itu, pendarahan juga boleh berlaku selepas perhubungan intim disebabkan oleh jangkitan vagina, jangkitan serviks dan polip (pertumbuhan / kulat yang tidak merbahaya)
  4. Selain faktor-faktor yang ebby dah sebut di atas, pendarahan juga mungkin berlaku kerana kekurangan protein. Kebiasaannya ibu yang mengalami alahan atau morning sickness yang teruk langsung tidak boleh makan atau minum. Kalau kita tidak makan, tubuh badan akan kekurangan vitamin terutamanya protein yang paling penting dalam pertumbuhan janin. Oleh itu, ESP adalah vitamin yang penting untuk ibu yang hamil.
Sekarang anda dah tahu tentang punca pendarahan semasa mengandung. Jika anda mengalami pendarahan, jangan panik. Berjumpa dengan doktor untuk memastikan kandungan anda berada dalam keadaan yang baik dan amalkan tips untuk merawat pendarahan semasa mengandung. Jangan lupa amalkan ESP Shaklee. Jika pendarahan berterusan, sila berjumpa doktor semula.


10 Cara Atasi Masalah Susah Tidur Malam Yang Paling Cepat Dan Berkesan

Monday, December 04, 2017 2 Comments A+ a-

Anda ada masalah susah tidur malam atau insomnia? Tiap malam bergolek-golek atas katil tapi mata tak boleh lelap. Akhirnya, pagi esok orang lain bangun rasa fresh, anda pulak menongkat mata dan bermata panda. Kadang-kadang dah tahap Zombie Kampung Pisang sebab tak cukup tidur. Stress kan. Jom ebby kongsi 10 Cara Atasi Masalah Susah Tidur Malam Yang Paling Cepat Dan Berkesan.


  1. Situasi Bilik Tidur
    Pastikan bilik tidur selesa, kemas & bersih. Bilik yang berhabuk, kotor dan tidak kemas menyebabkan mood tidur terganggu.
  2. Suhu Bilik
    Bilik yang terlalu sejuk atau terlalu panas juga boleh menjadi punca susah untuk tidur malam. Pastikan suhu bilik berada pada setting yang paling selesa untuk anda
  3. Pencahayaan
    Bilik tidur terlalu terang, malap atau gelap juga memainkan peranan penting dalam proses untuk tidur. Pilih pencahayaan yang paling sesuai untuk anda.
  4. Alatan Elektronik
    Elakkan meletakkan alatan elektronik seperti tv dan laptop di dalam bilik tidur. Pastikan bilik tidur adalah tempat untuk tidur & berehat sahaja, bukan tempat untuk buat kerja atau menonton tv. Dengan cara ini, anda akan mudah mendapat tidur yang lena.
  5. Telefon Pintar / Handphone
    Tinggalkan handphone anda. Elakkan menggunakan handphone di atas katil semasa bersiap-sedia untuk tidur. Bagi peluang kepada mata & otak untuk berehat sebelum tidur.
  6. Bertenang
    Biasanya time nak tidur, waktu tu lah kita meleret-leret sampai ke sudah. Seeloknya, bila masuk tidur kita fikir perkara positif & menggembirakan. Bersyukur atas segala nikmat yang diberikan, tidur dalam keadaan tersenyum. InsyaALLAH akan lena sampai ke pagi.
  7. Tidur dalam keadaan badan yang bersih & segar
  8. Minum susu panas sebelum tidur
  9. Tema warna bilik yang lembut.
    Pemilihan warna cat dinding, cadar & selimut dengan tona warna yang lembut juga membantu anda supaya mudah tidur. Elakkan warna garang seperti merah atau warna hitam gelap.
  10. Set Insomnia Shaklee
    InsyaALLAH dengan pengambilan set ini mengikut aturan makan & dos yang betul, anda akan merasakan perbezaannya. Kalau sebelum ini susah nak tidur, selepas pengambilan set ini anda akan dapat tidur dengan mudah & lena sampai ke pagi. Nak tau macam mana set ini membantu?

Tips atasi masalah insomnia, Cara atasi masalah insomnia, cara merawat insomnia, cara atasi masalah berjaya malam,cara atasi masalah burung hantu, cara atasi masalah susah tidur malam, tips atasi masalah susah tidur malam
Ostematrix merupakan vitamin penenang yang memberikan ketenangan, merehatkan otot & sarad dalam badan sekali gus membantu anda tidur dengan lebih lena. Saya jamin, keesokan paginya anda akan bangun dengan rasa yang lebih segar.

B-Complex merupakan vitamin gembira yang membantu menghilangkan stress. Kalau kita tidak stress mesti kita gembira. Bila dah gembira, pasti massalah susah tidur malam akan hilang. Ia juga mengurangkan masalah keletihan dan kelesuan.

ESP merupakan minuman pemberi tenaga. Pengambilan ESP sebelum tidur akan membantu anda cergas dan bertenaga apabila bangun keesokkan paginya. Ia juga meningkatkan sistem imun dan terbukti dapat mengurangkan masalah sukar tidur.

Itu dia 10 Cara Atasi Masalah Susah Tidur Malam Yang Paling Cepat dan Berkesan. Tunggu apa lagi! Kalau anda pun ada masalah susah tidur malam, jangan berlengah. Dapatkan Set Insomnia Shaklee anda hari ini. Hubungi saya sekarang!