5 Syarat Nak Berjaya

Sunday, December 11, 2016 1 Comments A+ a-


Orang nampak kita mudah je berjaya, tapi disebalik nya tersimpan 5 resepi ini!

Jangan pernah mengalah dalam apa jua urusan yang kita buat .


Saya, Ebby!
Pengedar Sah Shaklee Seluruh Malaysia
wa/sms : 012-956.9686
email : ebby.shaklee@gmail.com

Klik SINI

Keistimewaan Shaklee

Sunday, December 11, 2016 0 Comments A+ a-

Keistimewaan Shaklee

Falsafah Produk Shaklee
Selama lebih 50 tahun, generasi demi generasi telah bergantung pada Shaklee kerana telah membuat sesuatu yang berbeza dari yang lain iaitu mencipta produk yang SELAMAT dan terbukti BERKESAN.

Misi kami di Shaklee ialah memberikan kehidupan yang lebih baik dan sihat kepada sesiapa sahaja. Kami membantu dengan cara mengeluarkan produk-produk kesihatan yang terunggul dan anda akan rugi sekiranya tidak berkongsi dengan rakan-rakan mengenainya. Setiap produk yang kami keluarkan telah direka cipta untuk memperbaiki taraf kesihatan tanpa kompromi dan tidak merosakkan alam sekitar.

Apabila anda memilih Shaklee, yakinlah dengan tiga perkara – ia sentiasa SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI.

SENTIASA SELAMAT
Kami Menjamin Keselamatan Tanpa Syarat
Kami memulakan dengan sumber semulajadi, ahli-ahli saintis Shaklee telah membuat kajian di pelusuk dunia bagi mencari sumber ramuan asli semulajadi. Kemudian kami menjalankan lebih 350 kajian ke atas setiap ramuan baru kami, terutamanya bahan logam, racun serangga dan bermacam-macam bahan pencemaran yang lain. Dan kami meneruskan kajian ke atas lebih 80,000 ujian berkualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan dan perlindungan bagi setiap satu produk.

Secara keseluruhannya, semua produk Shaklee tidak mempunyai parabens, triklosan, phthalates, natrium lauril sulfat (SLS), natrium lauryl eter sulfat (SLES), 1,4 dioksana, atau propilena glikol. Tidak terdapat bahan-bahan yang diharamkan, tiada pewarna, tidak sebarang jenis lemak dan tidak mengandungi pemanis tiruan atau perisa. Kami tidak menjalankan ujian ke atas haiwan. Juga pembungkusan produk kami adalah selamat dan bebas daripada sebarang toksin-toksin biophenol mahupun asid phthalates dan cecair toksik. Ini yang membuatkan kami benar-benar pasti bahawa Setiap Produk Shaklee adalah 100% selamat digunakan. Terjamin.

Kami Menjamin Keselamatan Tanpa Tandingan:
Beberapa senarai TIDAK Shaklee:

TIDAK Mengandungi Paraben
TIDAK Mengandungi Triklosan
TIDAK Mengandungi Phthalates
TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauril Sulfat (SLS)– TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauryl Eter Sulfat (SLES)
TIDAK Mengandungi 1,4 Dioksana
TIDAK Mengandungi Glikol– TIDAK Mengandungi Bahan-bahan Cucian Organik yang ”Volatile”
TIDAK Mengandungi Asid Hidroklorik
TIDAK Mengandungi Ammonia
TIDAK Mengandungi Sodium Hidroksida
TIDAK Mengandungi Butyl Cellosolve
TIDAK Mengandungi Formaldehyde
TIDAK Mengandungi Bisfenol-A
TIDAK Mengandungi Petroleum Distillates
TIDAK Mengandungi Toulene
TIDAK Mengandungi Peluntur Warna
TIDAK Mengandungi Bahan Perisa
TIDAK Mengandungi Pewarna
TIDAK Mengandungi Lemak Trans
TIDAK Mengandungi Pemanis Tiruan
TIDAK Mengandungi Dakwat Toksin
TIDAK Mengandungi Bahan-bahan terlarang

SENTIASA BERKESAN
Kami Menjamin Tahap Keberkesanan Yang Efektif
Banyak syarikat mendakwa produk-produk mereka berkesan tetapi di Shaklee, kami mempunyai bukti. Anda akan temuinya di dalam lebih 100 kertas kajian saintifik, 90 darinya telah diterbitkan di dalam majalah-majalah, yang telah membuktikan keberkesanan bagi produk-produk Shaklee. Anda boleh temuinya melalui lebih 300 juta USD pelaburan dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan produk. Anda juga boleh temuinya melalui ’Landmark Study 2007’ yang dikendalikan dengan kerjasama penyelidik-penyelidik daripada UC. Barkeley School Public Health menunjukkan mereka yang mengambil produk tambahan Shaklee terbukti jelas mempunyai tahap kesihatan yang lebih baik daripada mereka yang mengambil jenama multivitamin yang lain.

Dan kami membuktikannya melalui 54 pingat emas yang dimenangi oleh Shaklee setanding dengan kehebatan atlet-atlet terbaik dunia. Dan lagi, bukti yang benar-benar menyakinkan antara semua ini adalah di dalam berjuta-juta orang yang mempunyai kehidupan yang sihat, di antaranya adalah disebabkan mereka menjadi produktif disebabkan oleh Shaklee. Sebelum sebarang produk Shaklee menjadi milik anda, kami telah bekerja keras untuk memastikan ianya terbukti dan apa yang kami katakan adalah benar.

Kami Menjamin Tahap Keberkesanan Yang Hebat

  $300 juta USD telah dilaburkan di dalam kajian, pembangunan produk dan ujikaji
  Terdapat lebih daripada 100 bahan rujukan saintifik, 90 daripadanya dicetak di dalam jurnal bagi rujukan pihak ketiga
  7 daripada 25 Pengembara Handal di dalam buku Time Life of All Time telah diperkasa oleh Shaklee
  Produk Shaklee telah memperkasa Pengembara bertaraf Elit Dunia, Will Steger dalam 4 Ekpedisi Artik Antarabangsa
  54 pingat emas Olimpik dimenangi oleh para atlit yang diperkasa oleh Shaklee
  Shaklee juga memperkasa atlit termasuk kumpulan peluncur ais, acara pentatelon Eli Bremer, Darin Shapiro, peluncur air Michelle Simpson, perenang Carly Piper, pemain Golf LPGA Reilley Rankin dan pemain softball Jessica Mendoza yang mana mereka mengambil produk Shaklee secara harian untuk prestasi yang optimum.

SENTIASA MESRA ALAM
Kami Menjadi Peneraju dan Contoh dalam Memulihara Alam Sekitar
Dr. Forrest Shaklee: Syarikat kami mempunyai prinsip hidup harmoni dengan alam semulajadi®. Kenyataan itu telah digunakan lebih daripada separuh abad yang lepas dan kami masih terus menerajui sebagai contoh kepada yang lain. Kami adalah syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana kami telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar. Ibu Pejabat Korporat kami telah memenangi anugerah bagi reka bentuk persekitarannya. Melalui penjualan Rangkaian produk pencuci Shaklee Get Clean® Basic H²® dalam tahun lepas sahaja, Shaklee telah menyingkirkan 2.7 bilion botol-botol konvensional 26 auns pencuci tingkap. Sekiranya disambungkan dari hujung ke hujung, botol-botol ini akan membaluti sekitar bumi lebih daripada 28 kali!

Bermula dari Penjelajah Jacques Cousteau dan seterusnya Dr.Wangari Maathai iaitu pemenang Nobel Peace pada tahun 2004, Shaklee meneruskan perjuangannya dengan bekerjasama bersama mereka yang menyayangi bumi bagi menghasilkan satu perubahan. Dalam tahun lepas sahaja, kami telah mengitarsemula lebih 1,000,000 paun kadbod, menyingkirkan lebih 10,200,000 paun sisa pembungkusan dan menyingkirkan lebih 23,000,000 paun gas rumah hijau. Ini menunjukkan bagaimana kami benar-benar bersungguh-sungguh bagi menghasilkan produk semulajadi yang berupaya melindungi bumi.

Kami Menjadi Peneraju dan Teladan dalam Memulihara Alam Sekitar

Kami merupakan syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana kami telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar.Shaklee telah menanam hampir 800,000 pokok bagi kempen A Million Trees. A Million DreamsTM dengan kerjasama pemegang The Green Belt Movement yang diasaskan pada tahun 2004 dan pemenang Nobel Peace Laureate Dr. Wangari MaathaiPada tahun lepas sahaja, Shaklee telah berjaya:
Mengitar semula lebih 1,000,000 pauns kertas kadbod
Menghapuskan 10,200,000 pauns sampah pembungkusan
Menghapuskan 23,000,000 pauns gas rumah hijauShaklee merupakan penerima anugerah alam sekitar yang berprestij bagi anugerah-anugerah berikut:
1⃣ 2008: Anugerah Stevie bagi Program Tanggungjawab Korporat Terhadap Alam Sekitar Terbaik
2⃣ 2007: Anugerah Rekabentuk Organisasi Hijau Global Amerika
3⃣ 2003: Anugerah Kecemerlangan Alam Sekitar Kebangsaan daripada Persatuan Alam Sekitar Professional Kebangsaan
4⃣ 2002: Anugerah Agensi Melindungi Alam Sekitar bagi Perlindungan Climate
5⃣ 2001: Anugerah Kepimpinan Gabenor Ekonomi dan Alam Sekitar- Sijil Penghargaan
daripada Agensi Perlindungan Alam Sekitar California

Beza MLM Shaklee Dgn MLM Haram Jadah from iReach HD on Vimeo.


Kenali Shaklee

Sunday, December 11, 2016 0 Comments A+ a-

Shaklee Malaysia

Shaklee adalah sebuah syarikat yang berlandaskan falsafah dalam menawarkan produk mesra alam dan kesihatan yang baik. Shaklee selaras dan patuh pada prinsip yang telah dibina oleh pengasasnya, Dr Forrest C Shaklee.

Visi yang diilhamkan oleh Dr. Shaklee masih diteruskan melalui matlamat syarikat dengan menghasilkan produk berkualiti dan semula jadi yang menyokong kesihatan alam sejagat.

Dengan prinsip asas ini, Dr. Shaklee telah mencipta syarikat yang bertujuan untuk mencipta kehidupan yang lebih sihat. Beliau telah menghabiskan masanya dengan mencipta syarikat berlandaskan naluri yang dicipta untuk mempertingkatkan kehidupan setiap insan yang ditemui dan dipandu oleh satu prinsip utama “Berikan yang terbaik kepada setiap insan sebagaimana anda ingin diperlakukan oleh mereka”

Dengan matlamat untuk menjadi peneraju dunia dalam produk kesihatan dan kesejahteraan kehidupan, Shaklee sangat berdedikasi untuk terus menyumbang dalam produk inovasi, kecemerlangan sains.

Jutaan insan telah bertukar kepada produk nutrisi Shaklee sebagai salah satu tahap kualiti kehidupan dan Shaklee merasa bangga dapat mengeluarkan dan menjual produk terbaik seumpamanya.

Pada 2004, Ripplewood Holdings LLC dan Activated Holdings LLC telah mengambil alih perniagaan Shaklee di seluruh dunia oleh Yamanouchi Pharmaceutical Co. Ltd. Shaklee merupakan pengeluar dan pengedar ulung nutrisi, penjagaan peribadi, penjagaan rumah dan produk rawatan udara termasuk 45 paten di seluruh dunia.

Apa jua yang anda inginkan, kami harap anda dan keluarga tersayang anda akan seronok menikmati kehidupan yang lebih sihat melalui produk dan peluang menjana pendapatan yang ditawarkan oleh Shaklee.

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=49490f256a90aff2c2c4e151515fe241


7 Tips Mudah Elak Masalah Kekejangan Ketika Mengandung dan Cara Merawat

Thursday, December 08, 2016 0 Comments A+ a-

Kekejangan sewaktu mengandung tidak dapat dipisahkan bukan? Boleh dikatakan 99/100 orang yang akan mengalami masalah kekajangan sewaktu mengandung. Sama seperti ebby, sewaktu mengandungkan Aisya dan Auliya ebby kerap mengalami masalah kekejangan kaki atau "settok mengkarung" ouch sakit sangat tau.

Menurut web babycenter.com ada beberapa punca berlakunya kekejangan kaki sewaktu mengandung ni iaitu :
  • Bayi yang semakin membesar menyerap nutrisi seperti kalsium dan magnesium daripada ibu. Jadi simpanan mineral dalam badan ibu semakin berkurangan
  • Rahim (uterus) semakin membesar menyebabkan salur darah besar pada kaki menerima tekanan
  • Kehadiran hormon progestron yang memberi kesan kepada otot kaki.
  • Keadaan otot kaki yang berkemungkinan atas faktor ibu berdiri lama ataupun terlalu banyak melakukan pekerjaan.


Image result for kekejangan sewaktu mengandung

7 Tips Mudah dan Berkesan Untuk Mengelak Masalah Kekejangan Ketika Mengandung


Tips #1
  • Senaman tapak kaki - Tapak kaki dibengkokkan ke bawah dan kemudian ditegakkan ke atas sebanyak 30x. Buat dikedua-dua belah kaki secara serentak dan kemudian ulang bengkokkan ke bawah dan atas secara bergilir 8x kanan dan kiri.
Tips #2
  • Senaman regangan kaki - Berdiri 1 meter dari dinding dan unjurkan badan ke hadapan dengan tangan direngangkan untuk menyentuh dinding. Pastikan tapak kaki melekap pada lantai. Tahan selama 5 saat. Ulang selama 5minit dibuat sekurang-kurang 3x sehari seeloknya sebelum tidur.
Tips #3
  • Elak duduk dengan kaki bersilang atau berdiri dalam jangka masa yang lama
Tips #4
  • Melakukan riadah ringan setiap hari seperti berjalan-jalan kecuali dinasihatkan supaya berehat.
Tips #5
  • Berbaring disebelah kiri badan supaya peredaran darah ke kaki semakin lancar. Elakkan melakukan kegiatan yang meletihkan
Tips #6
  • Elakkan badan dari terhidrat dengan meminum air dengan kerap dan mencukupi
Tips #7
  • Membelai badan dengan mandian air suam sebelum tidur

Ostematrix Melegakan Masalah Kekejangan

Pernah tak kita bukan sahaja kekejangan pada bahagian kaki, malahan jugak pada kandungan iaitu baby "cramping" sakit kan? bila teringat tu rasa ngilu. Pengalaman ebby mengandungan Afrina dan Auni walaupun telah mendapat pil kalsium daripadan klinik seolah-oleh tidak membantu. Mula dari itu, ebby mula mencari supplement yang boleh membantu dan alhamdulillah dikenalkan dengan pil ajaib ni.

Oleh kerana masalah kekejangan ni berkaitan dengan kalsium dan magnesium dalam badan maka kita perlulah menambah keperluan nutrisi badan kita harian kita. Kekurangan kalsium dan magnesium jugak boleh menyebabkan kita mengalami masalah sembeit semasa dan selepas mengandung.

Walaupun kita telah meminum susu ataupun mengambil kalsium daripada klinik tetapi masalah kekejangan berterusan, ini bermakna kandungan tidak mendapat kalsium secukupnya dan terpaksa menyerap nutrisi daripada ibu. Ini akan menyebabkan tubuh badan kita menjadi lemah apabila kandungan semakin membesar.

Jadi adalah penting untuk kita mencari makanan tambahan yang boleh membantu masalah yang dihadapi. Masalah kekejangan sewaktu mengandung boleh di atasi dengan pengambilan Ostematrix. Ini kerana Ostematrix mengandungi sumber kalsium, megnesium dan vitamin D yang lengkap. Bukan sekadar itu, Ostematrix jugak dapat membantu masalah sakit pinggang kronik di kalangan ibu-ibu mengandung.

Image result for ostematrix

Testimoni Ostematrix

Testimoni #1 - Sakit Pinggang / Sakit Badan


Testimoni #2 - Mengalami masalah kekejangan (Cramp)


Testimoni #3 - Sembelit





Sakit Tulang Belakang & Lenguh2 Badan Buat Ibu Ini RImas, Sampailah.... from iReach HD on Vimeo.

Berminat Untuk Mendapatkan Ostematrix atau Produk Shaklee lain?
Boleh Hubungi Ebby melalui
Whatsapp : 012-956.9686
email : ebby.shaklee@gmail.com

7 Tips Mudah Merawat Demam Panas Anak di Rumah

Tuesday, December 06, 2016 2 Comments A+ a-

Teringat waktu anak-anak ebby demam panas waktu malam, lebih-lebih lagi sewaktu bayi. Sambil mengigil-gigil dan muntah di atas katil. Semua itu pernah ebby lalui. Jugak pernah sekali anak no.2 ebby hampir 'tarik / sawan' (mintak jauh dari anak-anak kita). Nak tidur pun tak lena sebab asik kena pantau anak, jenis lak anak-anak bila demam nak bersama papanya. Fuhh jenuh la, sebab papa nye kerja, takkan asyik nak emergency leave kan? tu belum lagi kalau ibu bekerja kan? memang satu masalah kritikal jugak.

Zuriat yang lahir daripada darah daging kita merupakan sebuah anugerah yang terindah dan amanah yang perlu dijaga sebaik mungkin. Pengorbanan ibu bapa dalam membesarkan anak-anak adalah satu pelaburan yang akan mendapat ganjaran yang cukup besar di dunia dan akhirat. Oleh itu, ujian yang diberi oleh ALLAH S.W.T dalam membesarkan anak-anak perlulah kita terima dengan kesabaran yang tinggi dan usaha di samping berdoa kepadaNya.


Kenapa ebby katakan kritikal? sebab sebagai seorang ibu bekerja jugak perlu mengambil urgent leave. Takkan kita nak hantar anak kita ke tempat asuhan dengan keadaan tidak sihat? kesian pula anak- anak yang lain.

Alhamdulillah, anak-anak ebby yang mudah demam dan adik-adiknya kini tiada masalah kerap demam. Apa yang ebby lakukan??? Ok, sini ebby nak cerita dan kongsi apa penyebab anak kita mudah demam dan apakah puncanya.

Kenapa Kerap Anak Demam Panas? Apa Puncanya?

Dalam proses tumbesaran anak, bayi kecil mudah terdedah dengan gangguan kuman dan bakteria. Ini menyebabkan anak kecil mudah dijankiti dan mudah demam. Tambahan pula, anak di usia 1-2 Tahun dalam proses mengenali dan ingin mencuba. Semua objek di hadapan mata akan dimasukkan ke dalam mulut. Apabila tangan anak mulai basah, kotoran mudah melekat dan anak akan mudah demam kerana dijangkiti kuman. Jadi apa yang kita perlu lakukan untuk mengatasi masalah ini?

Tip Mudah Atasi Anak Demam Panas

Tip #1

Sentiasa Pantau Suhu Badan
Pastikan setiap rumah mempunyai termometer untuk memantau suhu badan. Tak kisah jenis apa sekalipun mengikut kemampuan anda. 

Suhu Normal adalah 36.7ΒΊC - 37ΒΊC. Jika suhu melebihi 38ΒΊC, ibu haruslah mencari jalan atau ikhtiar untuk menurunkan suhu. Amat merbahaya jika dibiarkan sebegitu kerana boleh menyebabkan kekejangan, cacat kekal dan paling bahaya ialah kematian

Tip #2

Tuam Kain Basah di Kepala & Badan
Cara yang biasa kita dengar dan praktikkan bila anak demam. Kain bersih yang dibasahkan dengan air dan perah kemudian diletakkan di Kepala dan pelipat-pelipat seperti ketiak anak dan lain-lain.

Jika suhu masih tidak turun, cepat-cepat mandikan anak dengan basahkan bahagian kepala & badan supaya kepala dan badannya terasa lebih sejuk.

PERINGATAN! Jauhkan anak dari pakaian yang tebal bagi mengelakkan suhu panas terperangkap di dalam pakaian ataupun selimut. Pakaikan dengan pakaian yang nipis dan memudahkan pengudaraan keluar masuk.

Tips #3

Air Asam Jawa
Petua orang lama-lama tidak dilupakan. Mereka akan membancuh air asam jawa dengan pekat dan dilumurkan pada dahi, kepala dan tempat-tempat lain bagi mengeluarkan haba dalam badan.

Rasanya ramai yang dah pernah amalkan dan memang membantu menurunkan suhu anak. Setiap kali kering, ulang dengan sapuan berulang-ulang sehingga suhu turun.

Tips #4

Jangan Biarkan Kelaparan
Perasan atau tidak, bila anak kita demam, selera makan menjadi kurang. Belum lagi yang jenis makan memilih. Ibu-ibu boleh membuatkan bubur buat anak atau memberikan biskut lembut yang mudah ditelan. Makanan yang lembut mengelakkan tekak anak sakit.

Apabila demam, tonsil akan merah dan keradangan yang menyebabkan anak-anak sakit apabila menelan. Pujuk anak dengan memberikan ais krim vanila untuk mengurangkan sakit tekak. Secara tidak langsung, suhu anak dapat dikurangkan.

Tips #5

Minum Air Kosong Atau Susu
Kebiasaan, apabila demam air dalam badan akan berkurang. Ibu-ibu jangan biarkan anak tak minum air langsung, berikan air masak atau susu formula yang biasa anak minum. Kekurangan air dalam badan menyebabkan demam lambat baik.

Jangan biarkan anak tak minum air langsung sebab bila badan kering dengan air, anak akan mudah dapat sawan atau sakit lain yang kronik.
Dan paling baik adalah berikan susu badan ibu, susu ibu adalah susu yang terbaik sebagai antibodi anak menentang penyakit dalam badan. Kerap menyusukan anak membantu turunkan susu badan. Jika anak dah besar sedikit boleh berikan air kelapa, air bali, atau sup-sup untuk tambah energy dalam badan.

Tips #6

Berikan Makanan Tambahan dan Vitamin kepada Anak AndaMasih ramai ibu-ibu yang tidak tahu dan takut-takut nak berikan suplemen vitamin untuk anak-anak. Jangan risau sebab ia tidak mendatang kesan negative untuk jangka masa panjang atau pendek, malah kesannya anak anda akan jarang-jarang sekali demam panas. Dengan syarat bergantung kepada kualiti produk itu sendiri.

Apa yang ebby sendiri amalkan ialah dengan memberikan anak-anak Nutriferon, Omega Guard dan Mealshake.

Meal Shake – berbentuk serbuk berperisa vanilla, hanya campur sedikit ke dalam susu anak dan beri anak minum susu yang dicampur Meal Shake setiap hari. Meal Shake boleh diambil untuk anak yang berusia 6 bulan keatas.
Omega Guard – berbentuk soft gel ia berasal dari minyak ikan. Jika anak tak boleh telan, pecahkan ia dan masukkan ke dalam susu anak.
Nutriferon - berbentuk serbuk, ianya terdiri daripada biji labu, biji plantago, bunga Sunflower dan bunga Japanese Honey Suckle. Boleh ditelan begitu sahaja ataupun di campur bersama makanan anak

Tips #7

BerdoaDoa seorang ibu sangat mustajab. Sebagai manusia lemah kita tak boleh lupa untuk berdoa mengharapkan bantuan dari Tuhan yang Esa. Kerana Dia yang memberi sakit dan menyembuhkan. Berdoa, berusaha dan bertawakal adalah kunci yang perlu ada dalam diri seorang ibubapa. InsyaAllah.


Kelebihan Nutriferon, Omega Guard & Mealshake

Nutriferon, Meal Shake dan Omega Guard ini merupakan produk daripada Shaklee. Setiap produk keluaran Shaklee adalah selamat, berkesan dan semulajadi. Tiada campuran bahan kimia atau paraben. Setiap tahun ujian klinikal dijalankan bagi setiap produk Shaklee. Kelebihan Nutriferon, Meal Shake dan Omega Guard ialah:
  • Dapat elak anak dari kerap demam panas ke jarang-jarang demam
  • Dapat elak anak ada masalah semput/asma, ia boleh mengurang dan merawat asma/semput
  • Omega Guard membantu anak menjadi bijak
  • Dapat meningkatkan tahap imunisasi anak
  • Dapat menambahkan selera makan anak
  • Dapat membantu masalah tonsil
7 Keistimewaan Meal Shakes

Image result for bagaimana omega guard membantu ksihatan anak-anak
Add caption
7 Keistimewaan Nutriferon

Testimoni Nutriferon, Mealshake & Omega Guard

Testimoni #1
Testimoni Meal Shakes 
Testimoni #2

Testimoni Omega Guard
Testimoni #3
Testimoni Nutriferon
Anda boleh hubungi Ebby melalui WhatsApp 012-9569686 @ email : ebby.shaklee@gmil.com untuk sebarang pertanyaan dan pembelian. Tak Rugi jika anda mencuba sebab ia memang berkesan dan ia terbukti. Berkesan pada anak-anak Ebby dan ibu-ibu lain juga.
Jangan biarkan anak-anak terus sakit dan tak ceria, anda juga sedih dan susah hati melihat anak-anak sakit bukan? Jangan biarkan anda terpaksa cuti kerja kerana anak demam, cuti pula makin habis kan? Ini bagi ibu bekerja..
Pastikan anak anda jangan sampai demam kritikal hingga kene tahan wad dan masuk air. Langkah mudah dapatkan Nutriferon, Meal Shake dan Omega Guard sebagai vitamin anak-anak anda, untuk kesihatan jangka masa panjang.
Jangan tunggu lagi! Dapatkan sekarang.. πŸ™‚
Semoga perkongsian ini memberi banyak manfaat untuk anda.. 
Ebby - 012-956.9686
email : ebby.shaklee@gmail.com
page : Story 2u4 Health


23 Resepi Sedap dan Mudah ESP Shaklee

Sunday, December 04, 2016 3 Comments A+ a-




Assalammualaikum semua 😊 Sebab ebby dah jatuh cinta ngan ESP Shaklee, kiranya produk HOT Shaklee ni kan? so, ebby nak bantu uols yang tak suka minum soya dan juga susu (ebby lah tu!) dulu la, sekarang ni menjadi penggemar setia ESP & Fresh Milk πŸ˜‰

Makan ESP, Minum ESP, Masker ESP, Tidur ESP, Mandi ESP, Tido Peluk Tong ESP tu ha pastu Mimpi ESP sama πŸ˜€! Ceritanya bulan Mac 2016, masa tu Promotion Buy 6 Free 1, ebby beli kengkonon nak jual sbb tau kalau minum 1 tong tu berbulan-bulan amik masa nak abiskan. Tapi macam kena sumpah lak, minum smpai 2-3 tong sebulan berlumba-lumpa ngan encik suami ku yang hensem.

Yang mana duk terbayang-bayang apalah rasa ESP shaklee ni, korang tak yah sibuk duk bayang-bayang yang tak boleh telan bagai lah sebab sesungguhnya ESP ni banyak resepi dan semestinya sedap gila sebenarnya bila di explore. Perlu diingatkan korang jugak jangan lah membayangkan y ESP ni macam SOYA pasar malam mahupun SOYA kotak yang berlambak-lambak di pasaran tu yeah sbb jauh langit dengan bumi tau.

ESP Shaklee tiada bahan pewarna, tiada bahan perasa, tiada gula tambahan dan tiada pengawet maknanya, ianya 100% semula jadi dan Non-GMO Soy!

Ok buat korang-korang yang takut sangat tak boleh telan tu, nah ebby bagi resepinya di sini... bukan 1 @ 2 tetapi 23 resepi yang superb mabeles...

Image may contain: drink
ESP + SIRAP BANDUNG

No automatic alt text available.
ESP + AIR KOSONG

No automatic alt text available.
ESP + HORLICK

No automatic alt text available.
ESP + NESTLE BLISS

No automatic alt text available.
ESP + NESVITA

No automatic alt text available.
ESP + SUSU

No automatic alt text available.
ESP + MADU

No automatic alt text available.
ESP + KISMIS + BADAM

Image may contain: food
ESP + KISMIS + BADAM + MADU

No automatic alt text available.
ESP + BADAM + MADU
No automatic alt text available.
ESP + OAT + MADU

No automatic alt text available.
ESP + OAT + KURMA + MADU

No automatic alt text available.
ESP + KURMA + OAT

No automatic alt text available.
ESP + KURMA + MADU

No automatic alt text available.
ESP + SUSU + AIS KIUB

No automatic alt text available.
ESP + MILO SEJUK

Image may contain: drink
ESP + RIBENA
No automatic alt text available.
ESP + TWISTER

No automatic alt text available.
ESP + PERFOMANCE DRINK
No automatic alt text available.
MIGHTY 3 GEMS
No automatic alt text available.
ESP + COCOA POWDER
Image may contain: food
ESP + JUS BUAH

Image may contain: food
ESP + MADU + AVOCADO



Tapi INGAT ada 3 PANTANG LARANG terbesar untuk anda semasa membancuh ESP
  1. Jangan membancuh ESP dengan AIR PANAS / AIR SUAM. MESTI menggunakan AIR SEJUK / SUHU BILIK
  2. Jangan membancuh ESP dengan TEH / KOPI
  3. Jangan membancuh ESP dengan minuman berkabornat!
Selagi tidak melanggar pantang larang tersebut, anda bebas mencuba resepi ESP dengan apa sekalipun kerana ESP sangat best! termasuk boleh membuat smootie...ops tak de pulak resepi smootie di atas...

Nanti ebby kongsikan resepi-resepi ESP Smootie pulak ya!

Selamat mencuba!

eh sebelum terlupa, korang tau tak macam mana nak dapatkan ESP ni? kalau tak tau, boleh hubungi EBBY - 012-956.9686 @ email : ebby.shaklee@gmail.com @ boleh membuat belian atas talian dengan menekan butang INI

Perubahan Selepas....

Friday, December 02, 2016 2 Comments A+ a-

Setiap orang...ada BIG WHY bila melakukan sesuatu..
Percayalah...tanpa BIG WHY anda x kan ke mana...

>Ni gambar hiasan je tau..<
Yang rajin membaca silalah membaca...yang x mo membaca tu terpulanglah...saya tak rugi apa² cumanya ni mmg post panjang n mgkin sy akan melalut...
BIG WHY saya memula sy buat shaklee...atas sebab anak²...eh ada kaitan ke..yup..kalau kita susah...kita nak puaskan hati anak² camne..sedangkan hutang pon ssh nak byar kan???
Ok tapi acaner apa perubahan yang ketara sejak sy kenal shaklee ni...
1- Saya lebih dekat dengan Yang Maha Pencipta (Allah SWT)
2- Saya boleh turunkan berat badan sy melebihi 40kg+
3- Anak² kurang dah sakit²
5- Diri sendiri tak de dah serangan gastrik
6- Hidup lebih tenang sbb kita buat bukan semata² sbb duit...tapi..more nak membantu...
7- musim minyak naik ni...masih mampu bertenang...
8- paling ketara....mampu bergaji hari²...bukan sebulan sekali...
So, macam ramai yang cakap kau boleh lah...eh engkay pon blh...bila kita kata nak...kita mest boleh buat..dan kita kena buat..
Kalau tak nak...duduk diam² sudah..jangan bising..jangan jugak mengutuk orang...
Ada yang cakap..ala kalau smua blh selesai ngan #shaklee buat apa wujudnya hospital?
Eh tau tak apa bezanya nya vitamin & ubat..
Dan tau apa bezanya awak & semut...
Awak ni MALAS...semut RAJIN... chia chia chia...
Meh saya suap skit...
Vitamin - Pelengkap
Ubat - Melegakan..
Bukan kata nak pomot pomot pomot kata itu ini..kita bg testimoni sbb pgguna sndiri bg diknon...
Eh produk lama..syarikat kukuh...income infinity...ada landmark study lagi...
So, apa nak kata lagi???

Tukar Brand Supplement boleh Mengubah Hidup Anda

Friday, December 02, 2016 2 Comments A+ a-

Alhamdulillah, bersyukur kepada ALLAH S.W.T kerana ebby telah menjumpai produk supplement yang terbaik untuk keluarga dan kawan-kawan. Ebby jugak telah menjadi salah seorang distributor dan leader bagi produk shaklee 😍 Hampir 5 Tahun ebby dengan produk ini bermula dengan set Penyusuan, Set Mengandung dan kini dengan Set Detoks dan juga set turun berat badan dengan sihat kita kan nak gojes mojes 😊 bukan hanya untuk cantik tapi untuk kesihatan.

Ebby jugak seronok dengan produk dan mula kongsi kebaikkan dengan kawan-kawan terdekat. Yer la kan, takkan nak sihat sorang-sorang kan?

Apa yang best sangat, ia telah mengubah ke arah gaya hidup yang lebih sihat. Kalau dulu makan pon pakai sumbat je, beli pencuci pon x pikir-pikir dah sekarang tak lagi. Set Penjagaan Kulit muka mahupun set Pencuci tanpa bahan kimia yang boleh merosakkan kulit dan tubuh badan jugak persekitaran, ini lah dinamakan bukan DETOX tubuh bdan je tapi DETOX RUMAH jugak πŸ’‹

Jom ebby kongsikan kenapa ebby cakap Tukar brand SUPPLEMEN boleh mengubah HIDUP korang! (baca sampai abis tau πŸ˜†)



SHAKLEE, Syarikat Pemakanan Semulajadi Amerika Syarikat.

Di Shaklee, bermula dengan alam semulajadi. Percaya bahawa alam semulajadi adalah jawapan kepada kehidupan yang panjang, sihat dan produktif dan kami menggunakan kuasa alam semulajadi dalam setiap formula eksklusif untu membantu / membuat anda lebih sihat.

Pengasas berwawasan kami, Dr. Forrest C Shaklee, membina syarikat ini berdasarkan kepada prinsip tersebut lebih daripada 50 Tahun yang lalu. Sejak dari itu telah mendedikasikan syarikat untuk menjadi pakar-pakar utama dalam penyelidikan dan pengubalan saintifik yang paling tulen dan produk pemakanan yang semulajadi yang paling berkesan di dunia.

Ini bermakna, tiada sebarang perasa tiruan, pemanis, atau bahan pengawet dan hanya bahan-bahan semulajadi terbaik digunakan yang anda tahu boleh dipercayai.


KETULENAN

Semua yang anda perlukan dan tidak ada apa-apa yang anda tidak perlukan.

Pengalaman menunjukkan yang anda tidak boleh mengambil jalan pintas untuk kualiti. Sebelum apa-apa bahan di masukkan ke dalam supplement Shaklee, ia akan melalui proses pemeriksaan yang ketat dalam industri, walaupun di luar piawaian farmaseutikal yang ditetapkan oleh Badan Pharmacopeia Amerika Syarikat (USP).

SHAKLEE menguji lebih 350 bahan cemar, termasuk 320 racun  perosak manakala standart USP memerlukan hanya 80 dan SHAKLEE menjalankan lebih 100,000 ujian setahun bagi memastikan ketulenan yang paling tinggi dan kemujaraban sebaik mungkin.


KEMUJARABAN

Dijamin melalui formulasi tanpa kompromi. Saintis mencari di seluruh dunia untuk mendapatkan sumber yang paling tulen dan paling kuat, bahan-bahan semulajadi yang sedia ada. Langkah pertama, menghabiskan masa beribu-ribu jam mengkaji secara menyeluruh kajian saintifik bagi mana-mana dan semua bahan-bahan dan menjalankan kajian sendiri untuk mengesahkan keberkesanannya.

Di sini, SHAKLEE melabur dalam hanya bentuk terbaik untuk dikaji bagi setiap nutrien, menggunakan mereka untuk mewujudkan formula proprietari sendiri, menguji keaslian dan keberkesanannya dengan ketat

Selain itu, SHAKLEE telah memperolehi lebih 60 patent dan "patent pending" untuk formula eksklusif. Ini bermakna tidak ada syarikat lain akan mempunyai kombinasi unik bahan-bahan yang ada.

PRESTASI

Diserap baik bagi faedah yang maksimum. Shaklee telah menjalankan ujian klinikal selama lebih 50 Tahun untuk memahami bagaimana badan kita menyerap nutrien. Hanya kerana anda mengambil supplemen,  tidak bermakna badan anda boleh menyerap nutrien yang disenaraikan di lable. Pemahaman yang mendalam untuk memajukan sistem penyampaian nutrien yang memberikan hasil yang terbukti berkesan.

Sebagai contoh, satu kajian berterusan B + C Complex Shaklee Vitalizer menunjukkan bahawa sistem penyampaian yang unik membolehkan badan menyerap sehingga 198% lebih vitamin B dalam tempoh 12jam berbanding dengan sistem penyampaian konvensional.

Sistem penyampaian Shaklee yang canggih dan dipatern, direka untuk membuat nutrien yang dilepaskan di dalam badan anda mampu diuji.


BUKTI

BUKTI YANG KUAT MELALUI KAJIAN SAINTIFIK DAN UJIAN KLINIKAL

Banyak syarikat mendakwa tentang kehebatan produk mereka. Tatapi di Shaklee ada bukti. Anda melihatnya di dalam lebih 109 penerbitan saintifik, dan di dalam jurnal berwasit mengesahkan keberkesanan produk Shaklee. Anda juga boleh melihat lebih daripada US$450 juta telah dilaburkan dalam ujian klinikal, penyelidikkan dan pembangunan.

Anda dapat melihat di dalam salah 1 kajian yang paling penting pernah di lakukan ke atas pengguna supplemen dalam masa panjang yang telah dijalankan dengan kerjasama penyelidik dari Sekolah Kesihatan Awam UC Berkeley dan diterbitkan dalam Jurnal Pemakanan. Ini adalah kajian 'Landmark', satu-satu seumpamanya yang menunjukkan bahawa mereka yang mengambil supplemen Shaklee dalam tempoh 20 Tahun mempunyai kesihatan yang lebih baik berbanding kumpulan yang hanya mengambil hanya 1 multivitamin dan mereka yang tidak langsung mengambil supplemen

Dalam jangka masa panjang, pengguna supplemen Shaklee di dapati mempunyai kesihatan yang lebih baik dan amat ketara sekali.

➤ Paras trigliserida 33% lebih rendah
➤ Nisbah 11% lebih rendah daripada jumlah kolesterol untuk kolesterol HDL
➤ Tahap homosistein 36% lebih rendah
➤ Tahap protein C-reactif 60% lebih rendah

Kajian klinikal Peer Review terkini yang dijalankan oleh University of California Berkeley telah pun selesai. Kajian ini juga dikenali sebagai 'LANDMARK STUDY' dan akan menjadi garis asas untuk semua kajian di masa hadapan.
Shaklee Coporation yang berpengkalan di Pleasonton, CA ternyata unggul sebagai hanya 1 syarikat yang terbukti vitamin dan supplemennya berkesan dan telah memberi impak kepada tahap kesihatan.
Jadual di bawah adalah ringkasan kepada penemuan 'LANDMARK STUDY'

Angka-angka yang diperolehi amat menarik anda dapat lihat bahawa dengan tidak mengambil multi-vitamin langsung adalah lebih selamat daripada mengambil jenama dari syarikat lain. Shaklee Coporation mendapat keputusan yang amat baik dan pengguna-penggunanya melaporkan insiden yang rendah bagi penyakit jantung koronari, angina, kegagalan jantung kongestif, diabetes, strok dan emphisema, homosistein yang rendah, (LDL) kolesterol jahat, Trigliserid dan (HDL) kolesterol baik yang tinggi.


BERKUASA

Menjana pencapaian manusia paling luar biasa.

Image result for DAEDALUS SHAKLEE
Shaklee telah mentakrifkan had prestasi fizikal manusia selama bertahun-tahun. 7 daripada buku Time Life '25 Greatest Adventures of All Time' telah dikuasakan dengan produk Shaklee. Shaklee membantu memberi kuasa untuk pendakian pertama pendaki Amerika sehingga Mt. Everest, mendorong memecah rekod ekspedisi kutub dan menggerakkan penerbangan berkuasa manusia paling lama di lautan Aegan - satu pencapaian yang tidak dapat ditandingi hingga ke hari ini.

Pada tahun 1993, Shaklee membangunkan AstroAde untuk program NASA Space Shuttle. Minuman rihadrasi yang dirumus secara unik masih digunakan oleh angkasawan Shuttle hingga ke hari ini.


Kapten Mark Kelly

Image result for DAEDALUS SHAKLEEProduk Shaklee telah dibuktikan oleh ahli sukan bertaraf dunia yang bersama-sama telah memenangi lebih 100 pingat emas, perak dan pingat gangsa. Dan bukti yang paling ketara dari semua ini adalah dalam 20juta orang sebenar seperti anda yang telah hidup lebih sihat, dengan kehiduapan yang lebih produktif dengan Shaklee.

Jaminan kuat di pasaran!

Dengan lebih 50 tahun pengalaman telah memberikan Shaklee keyakinan untuk menjamin bahawa produknya adalah paling maju secara saintifik di pasaran. Kami amat percaya kepada perubahan kepada jenama Shaklee akan mengubah hidup anda.

Bukankah ini masanya anda membuat PERUBAHAN?

Berikut adalah 1 senarai kecil atlet yang bat masa kini menggunakan atau telah menggunakan supplement shaklee untuk mempertingkatkan prestasi mereka:
  1. Craig Blanchette - Parlympic Wheelchair Racer / World Record Holder
  2. Dean Karnazes - UltraMARATHON Man
  3. Carla Overbeck - Co-Captain US Olympic Soccer Team / Olympic Gold 1996 / Soccer Coach
  4. US Ski Team and Snowboarding Teams - Elite level ski and snowboard team
  5. Carly Piple - Elite Level Swimmer
  6. Nia Abdallah - 2004 Olympic Silver Medalist in Teakwondo
  7. Eli Bremer - Pentathlete
  8. Gary Hall Jr - Elite Swimmer, Gold Medalist
  9. Berthany Hart - Bobsledding and Hammer throw
  10. Kent Bostick - Elite Cyclist, Master World Champion Medalist
  11. Carl Rundell - Marathon Runner
  12. USC Tennis Team - Official Nutritional Sponser
  13. Ashley Wagner - US Figure Skater
  14. Billy Demong - US Nordic Skier
  15. Sandra Gal - LPGA Pro Golfer
Atlet-atlet lain

  1. Jeff Boltinghouse - Racecar Driver / NASCAR Goodie Series
  2. Angela Daigle - All-American Sprinter / Track & Field
  3. Jayson Duff - Long Jumper / Track & Field
  4. Mike Erhar - Eco-Challage 2000 / Extreme Sports
  5. David Fox - Men's Swimmer / Gold Medalist
  6. Richelle Fox - Women's Swimmer / Gold Medalist
  7. Natalie Gibson - Track & Field / All American
  8. Ernie Gregoire, Ed.D - US Track & Field Coach
  9. Micheal Henderson - AJGA Player of The Year, Western Amateur and Golden Bear Tour Champion
  10. Scott & Patti Kauf - Moguls Ski Champions
  11. Andy Kelsey - Ellite Triathlete
  12. Barb Linquist - Ellite Triathlete
  13. Tracy H. Mattes - 400 Meter Hurdler / Track & Field
  14. Cecelia Potts - Woman's Mountain Biker
  15. Pasukan Hoki Padang Malaysia
  16. The US Ski Team
  17. The US Bobsled Team
  18. The US Speedskating Team
  19. The Phillipines Boxing Team
  20. The Canadian Rowing Team
dan sebenarnya terlampau ramai lagi untuk disenaraikan

Anda pula bila lagi?

Sebarang Pertanyaan boleh Hubungi Ebby
Whatsapp / SMS : 012-956.9686
e-mail : ebby.shaklee@gmail.com