Tips Atasi PMS Supaya Anda Tak Menjadi Mak Kau Ijau Setiap Kali Datang Bulan

Bila sebut PMS ni, mereka yang bgelar perempuan / wanita je yang tahu. Rimas gila kalau kena PMS ni memanjang nak mengamuk, nak marah, meroyan tak tentu pasal. Kejap jadi mak kau hijau, kejap jadi singa jadian, kejap jadi ghimau mula la kalau yang dah kawin tu anak-anak, suami dan orang sekeliling jadi mangsa. Semuanya disebabkan hormon, dan tak semua orang mampu nak kontrol PMS yang kita sedang hadapi. Tapi, hari ini saya nak kongsikan Tips Atasi PMS Supaya Anda Tak Menjadi Mak Kau Ijau Setiap Kali Datang Bulan

B Complex, Anti Stress, Tips Atasi PMS


  1. Bersukan - Bersukan secara konsisten dan teratur membantu untuk melepaskan stress dan menghilangkan keletihan badan.
  2. Bertenang - Tidak boleh mengikut kata hati. Didik hati kita menjadi lebih tenang. Jangan terlalu ikutkan perasaan. InsyaALLAH boleh.
  3. B Complex - Kajian menunjukkan wanita yang mengambil makanan yang kaya dengan Tiamin (B1), Riboflavin (B2) dan vitamin B yang lain kurang mengalami masalah PMS berbanding mereka yang kurang diet rendah Vitamin B. B Complex Shaklee mengandungi semua yang di sebut tadi. Pengambilan B Complex setiap hari boleh mampu mengatasi masalah PMS anda.

    PERCAYALAH!!!

    Dan SILA CUBA SENDIRI
  4. Karbohidrat kompleks - Tukar diet kepada karbohidrat kompleks seminggu sebelum anda period.
  5. Elakkan makan makanan penyebab PMS - Elakkan atau kurangkan makanan seperti garam, kaffien, gula dan minuman beralkohol.
  6. Ubat mengawal hormon - PMS berlaku disebabkan hormon yang tidak betul. Jadi salah 1 cara dengan mengambil ubat hormon atau dalam shaklee kami ada GLA Complex. GLA Complex merupakan pilihan yang tepat kerana boleh menstabilkan hormon anda.
  7. Jangan Ikut Perasaan 
  8. Kalsium - Kekurangan kalsium juga boleh menjadi punca kepada PMS. Ostematrix Shaklee bukan sekadar kalsium yang boleh melegakan sakit-sakit pinggang semasa period, memberikan kecergasan kepada anda di waktu datang bulan.

Inilah Tips Atasi PMS Supaya Anda Tak Menjadi Mak Kau Ijau Setiap Kali Datang Bulan. Semoga bermanfaat. Jika ingin mendapatkan B-Complex, GLA Complex dan Ostematrix boleh lah menghubungi saya.

Ebby 0129569686
B'Rich Team Founder

Februari Promotion

Poster Promotion Februari

Kalau bulan Januari 2018 Promotion Minyak ikan..bertemakan Kesihatan Jantung...

Bulan ni untuk yang belum tahu...salah 1 Promotion kita semestinya menjadi kegilaan wanita² d luar sana..

Promotion combination beuty set atau di beri nama BeYouthFul Set ni...

Beli 1 set get 10% off
Free membership (RM68.90 worth)
Free postage
Get 5% extra bonus RM46.25

So, jimat up to RM373.**

Hah wow 🤤

Berbaloi²...grab sebelum kehabisan stok...sebab kalau promo collagen ni..x dan x dan biasanya...OOS..🤭

Jimat ke tak ni??? Meh jawab skit

Nak beli...?

Tekan BeYouthFul Set 



Cara Hilangkan Misai Bagi Perempuan

Wanita bermisai? Pernah tak kita terserempak dengan kawan perempuan yang bermisai atau anda sendiri sedang mengalami masalah yang sama? Mesti ada perasaan malu sebab dah takde rupa perempuan. Walaupun misai nipis, tapi kalau orang pandang muka kita mesti mata mereka tertumpu pada misai kan?

Khas buat korang yang mengalami masalah ini, jom ebby kongsikan cara menghilangkan misai bagi perempuan agar hilang selamanya.

  1. Jangan Cukur
    Kalau cukur, nanti akan tumbuh dengan lebih lebat & makin kasar pulak macam misai lelaki.
  2. Gunting
    Cara terbaik ialah dengan menggunting. Gunting sependek yang mampu, jangan sampai luka dah la ye. Tapi kena rajin dan cermat super duper hati-hati.
  3. Cabut Misai
    Boleh cabut misai dengan tweezer. Tapi, rasanya sakit sangat. Kalau jenis tak tahan sakit, jangan cuba-cuba.
  4. Pergi ke Saloon / Pusat Kecantikan 
    Sekarang ada banyak pusat kecantikan yang menyediakan untuk membuang bulu-bulu atau menambah bulu-bulu. Ada macam-macam rawatan untuk menghilangkan bulu seperti lazer, waxing, threading tetapi, ianya memerlukan kos yang tinggi. Risiko sakit tu tetap ada dan ianya tidak kekal.
  5. Petua menggunakan limau nipis & gula pasir
    Perah sebiji limau nipis & campur dengan setengah sudu gula pasir. Kacau sampai sebati. Sapu ke kawasan misai & urut. Biarkan selama sejam. Kemudian bilas. Kena extra rajin tau sebab kena buat sekerap yang mungkin.
  6. Stabilkan hormon
    Wanita bermisai ni adalah disebabkan oleh hirmon yang menggila kat dalam badan. Jadi, cara terbaik untuk mengatasi masalah ini ialah dengan menstabilkan hormon dalam badan. InsyaALLAH bila hormon dah stabil, ciri kewanitaan anda makin terserlah & misai serta semua bulu yang tidak perlu mula berkurang & akhirnya terus hilang.

Macam mana nak stabilkan hormon dalam badan?


  • GLA Complex Shaklee
    Fungsi utama GLA Complex ialah untuk menstabilkan hormon dalam badan. Ia meningkatkan hormon kewanitaan iaitu hormon Eksrogen & Progesterone. Dalam masa yang sama, ia menurunkan kadar hormon Androgen lelaki & Testosteron. Apabila hormon dalam badan stabil, InsyaALLAH ciri-ciri kewanitaan anda akan menyerlah. Tiada lagi misai & bulu yang lebat di lengan, dada, kaki dan kawasan tubuh badan yang lain
  • Alfafa Complex
    Ia juga sesuai untuk anda. Ia dikenali sebagai kacip fatimah moden yang memang untuk penjagaan dalaman wanita. Ia juga membantu GLA Complex berfungsi dengan lebih berkesan.

    Apabila mengamalkan GLA Complex, anda dinasihatkan mengambil Omega Guard bersama-sama.
Sekarang anda dah tahu cara menghilangkan misai bagi perempuan agar hilang buat selamanya. Anda bermisai atau berbulu lebat? Jangan susah hati lagi dah GLA Complex & Alfafa boleh membantu. Hubungi saya untuk konsultasi secara percuma apabila membeli dengan saya. Tekan SINI untuk membeli secara atas talian atau hubungi saya seperti di bawah.



Kurang Selera Makan Semasa Mengandung

Setiap ibu mengandung mesti mempunyai perasaan cukup ke zat untuk baby dalam kandungan dengan pemakanan harian ni. Risau juga kalau baby tak cukup zat. Tak efek ke kalau kurang makan? Tak ganggu perkembangan baby ke?



Mengandung sememangnya bukan perkara mudah. Macam-macam komplikasi kehamilan yang boleh berlaku seperti morning sickness, turun darah, keguguran, sakit kepala, sakit pinggang, air ketuban bocor awal, HB low, air ketuban terlalu banyak, keputihan, darah tinggi, kencing manis, kencing kotor dll. Ada juga ibu yang kurang selera makan. Kali ini ebby kongsikan apa nak buat kalau kurang selera makan semasa mengandung.

  1. Makan sedikit tetapi kerap
    Jangan paksa diri untuk makan dengan banyak sekali gus. Makan sikit pun ok, asalkan tak berlapar.

  2. Elakkan makanan yang berbau
    Nanti takut jadi mual dan loya pulak. Lagi tak selera makan.

  3. Makanan tinggi serat
    Kalau tak selera sangat nak makan, at least makan sikit makanan tinggi serat macam gandum, buah dan sayuran.

  4. Minum air secukupnya
    Supaya tidak dehidrated

  5. Minum teh halia
    Teh halia panas boleh tambah selera makan. InsyaALLAH, cubalah.

  6. Hirup Sup
    Sup panas sangat menyelerakan. Boleh buat sup ayam, sup ikan atau sup sayur. InsyaALLAH anda akan berselera untuk makan.

  7. B Complex Shaklee
    Vitamin ini ialah pencetus emosi gembira dan bagi kebanyakkan orang akan menambah selera makan. Ianya selamat untuk anda dan bayi dalam kandungan. In fact, B Complex adalah di antara vitamin yang ada dalam Set Ibu Mengandung Shaklee

  8. Kenali apakah punca kurang selera makan
    Ada macam-macam punca kenapa selera anda hilang. Sebab morning sickness ke? Sebab sembelit? Kalau dah tau punca, selesaikan dahulu. Kalau sebab Morning Sickness, Papermint Ginger shaklee sangat membantu. Kalau sembelit, Ostematrix dijamin berkesan

  9. Makan kat luar
    Tak selera makan kat rumah? Ajak suami makan kat luar. Pilih tempat yang menarik, yang tempat kita suka. Mesti berselera na makan.

Sekarang anda dah tahu apa yang nak buat kalau kurang selera makan semasa mengandung. B Complex Shaklee sangat berkesan untuk menambahkan selera makan anda. Satu botol cuma RM58.75 tidak termasuk pos untuk 120biji. Berbaloi sangat. Nak order? Tekan SINI

Hubungi Ebby untuk konsultasi terbaik.



Get Clean Water Pitcher Shaklee

Hampir semua orang menggunakan water filter kan sebab kita sedia maklum kualiti air yang kuar dari paip rumah kita. Kandungan klorin yang tinggi, ditambah lagi dengan bahan-bahan pencemaran yang lain. Di luar jugak terdapat banyak penapis-penapis air yang hanya memerlukan duit syiling dan boleh ditapis masuk terus ke botol. 

Adakah tahap kebersihan penapis air itu terjamin? Pernah tak terfikir yang berapa kali mesin tersebut di service? Ada cicak or tikus tak? ish seram pulak nak fikir dan ingat kan? 

Hari ni ebby nak bercerita tentang 'Mobile Filter' yang boleh di bawa kemana sahaja. Pernah dengar tentang Get Clean Water Pitcher Shaklee?


Penapis yang korang dah pakai di rumah tu bukan tak bagus, dah sedia bagus tapi bila keluar dari rumah dah susah nak kena cari penapis-penapis yang ada di tepi-tepi kedai tu kan. Takkan nak kena bawak bekal air dari rumah atau pun nak beli air mineral kan. Pernah tak terdetik "alangkah bagusnya kalau water filter ni mobile, boleh bawak ke mana-mana".

Yang sebenarnya, ada water filter yang boleh dibawa ke mana-mana. Get Clean Water Pitcher Shaklee merupakan sistem penurasan air multi-paten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat dengan menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air. Ia berupaya mengurangkan bahan-bahan cemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%.

Get Clean Water Pitcher Shaklee

Get Clean Water Pitcher Shaklee merupakan sistem penuras jag air pertama yang menggunakan blok karbon yang boleh diisi semula. Jadi kuranglah botol plastik yang perlu dibuang. Ia juga berupaya menuras 303 liter (80gelen) air bagi setiap turasan. Setiap jag boleh menyimpan sehingga 1.5 liter air. Rasa air nya pun sedap. Halus je .

Kelebihan Get Clean Water Pitcher Shaklee

  • Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain. Disamping mengekalkan kandungan mineral air mineral yang sihat!
    Get Clean Water Pitcher ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air(Water Quality Association [WQA]) bahawa ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.
  • Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin!.
  • Disahkan dapat menuras 303 liter (80gelen) air bagi setiap turasan - dua kali ganda lebih daripada jenama terkemuka.
  • Sitem Penuras Jag Air berblok - Karbon Isian Semula yang pertama
Get Clean Water Pitcher Shaklee merupakan pilihan bijak kerana;

  • Hanya beberapa sen sahaja bagi seliter air.
  • Air yang lebih sihat dan rasanya yang enak
  • Jag Air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras - tidak memerlukan kuasa elektrik
  • Ringan dan mudah dibawa
  • Menjimatkan kos

    - Rakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya berapa sen seliter sahaja, Get Clean Water dapat memberikan air bersih dan rasanya yang enak dengan meter bijak yang menandakan bilakah masanya untuk anda menukar penuras tersebut tanpa perlu mengagaknya.
  • Lebih banyak air bersih pada setiap masa

    - Get Clean Water menghasilkan 303 liter (80gelen) daripada setiap turasan yang mana ada dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan berbahaya kepada kesihatan anda
  • Memelihara Alam Sekitar

    - Get Clean Water menggunakan sistem Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Dan lagi, setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.
Berminat untuk mendapatkan dengan harga istimewa? Hubungi Ebby atau belian atas talian dengan menekan SINI