Setahun Perjalanan Detox Parasite

Sunday, February 05, 2017 6 Comments A+ a-

Setahun sudah perjalanan saya berdetox..sampai digelar 'ratu detox', 'Diva detox', 'mak detox' dll

Biasalah..bila manusia ni share benda baik, ada y suka tak kurang yang mengeji.

Macam² lah gelaran yang elok dan tak lupa yang kurang elok di dengar.

Bagi ebby, hidup mesti diteruskan. Mungkin memang ebby dari dulu pikir 'GEMUK ITU AWESOME'. Awesome sangat sampai ebby tak pernah pikir pun untuk turunkan berat badan.

Apa saje orang mengata, tak pernah simpan pun dalam hati sampai ada yang memijak. Yang mengata lebih² apatah lagi kan. Lantak lah kau!

Gambar masa anak dara tahun 2008
Perjalanan daripada 140kg sebelum kenal shaklee nak turunkan sekilo pon nangis, walau ramai cakap "ala, tak nampak pon ebby besar sebab ebby tinggi" tapi baju jubah dulu ebby pakai saiz 8xl tak yah berangan la nak pakai jubahsouq ke, minaz ke apa ke. Yang pakai jenama cikai² sebab dulu susah woo nak beli baju saiz plussize tak macam sekarang belambak² di muka buku.

Gambar kenduri sambut menantu 2009
Walau aku gemuk, aku bersyukur dapat suami yang tak memilih aku (walau orang sekeliling cakap, jaga² kat opis tu pompuan seksi², cantik²!) - mintak jauh sama sekali. "Ya allah, kau tetapkan hatinya untuk terus mencintai aku sehingga nafas terakhirku" amiin..

Aku kawen pada usia 20 Tahun, awal kan waktu tu suamiku berusia 24 Tahun tapi macam umurnya baru 18 Tahun kan? Ala, kawen pon koboi je sampai orang sekeliling beecerita mengenaiku..hurm ingat kisah lalu mula la...macam menulis diari kan kan kan 

Umur 22, Anak 2
Ebby, bersalin dua orang dalam masa setahun..kalau awal tahun dan akhir tahun dah sama umur depa, tapi b bersalin tahun berbeza so, jadi cam sorang setahun. Waktu ni berat mata memandang berat lagi penimbang yang timbang gituh. Dan belum menjadi ahli shaklee, tapi dah makan pon produk shaklee beli yang tester (dulu ada yang repackaging produk)

Panjang ebby mengomel rini, saje² je nak mengomel sebenarnya cuma nak update date detox Januari 2017 ni je ha!
Apa? Nak tengok gambar terkini???

Tak payah la kot, usha je FB Ebby ni ha okeh. Or tunggu lah kalau b rajin nak upload gambar² lain lagi  next next episod okeh! Janji tau.




Cara Kuruskan Badan Dengan Betul Sambil Buang Toxin Dalam Badan from iReach HD on Vimeo.


Jom tingkatkan kesihatan dengan suplemen Shaklee dengan Set Detox Shaklee, hubungi saya segera dan anda layak mendapatkan khidmat nasihat percuma daripada Ebby!
Anda juga boleh membuat belian melalui atas talian dengan menekan BUY NOW di bawah.




Hubungi Ebby (919801)
Whatsapp/SMS : 012-9569686
Email : ebby.shaklee@gmail.com

6 comments

Write comments
February 5, 2017 at 5:14 PM delete

wah..bzanya...menariknya buat detox ni..

Reply
avatar
February 7, 2017 at 9:15 AM delete

wahh.. kagum sangat perjalanan detox ebby... 😍

Reply
avatar
February 8, 2017 at 12:28 AM delete

alhamdulillah..pahit ku telan jua...

Reply
avatar
February 8, 2017 at 12:31 AM delete

tak kenal maka tak cinta kan? boleh la follow rapat2

Reply
avatar
Endang
AUTHOR
February 12, 2017 at 1:54 PM delete

Wajib detox kalu nak jadi ratu detox ��
Ebby nampak betul perubahan Ebby

Reply
avatar