Cara Melancarkan Haid

Sunday, February 05, 2017 4 Comments A+ a-

Bila sebut pasal haid mestilah kaum wanita yang melaluinya kan, takkan lah abang sado plak yang period ni. So, memang para abg² sado takkan tau cara melancarkan haid ni melainkan kalau yang dah berumah tangga mesti tau keadaan wife masing² iye ke idok?

10 Jenis Makanan Yang boleh Membantu Melancarkan Haid

BIJAN
Pengambilan bijan putih atau hitam yg dihancurkan dan dicampurkan dengan gula akan melancarkan aliran haid dalam masa yg cepat.

Betik
Buah ini dapat melancarkan haid yg tak teratur. Cukuplah dengan makan sebanyak 250g setiap pagi dan sebelum tidur.

JINTAN & GULA SAWIT
Didihkan jintan bersama gula sawit dan minum airnya. Kita juga boleh gantikan dengan minyak jintan.

PERIA
Walaupun pahit, tetapi peria dapat membantu melancarkan haid.

SALMON
Makanan mewah dengan Omega 3 ini mengandungi gizi dan membantu meningkatkan kolagen dalam badan apabila diambil secara teratur. Ia juga memberikan kestabilan hormon sehingga kita tak mudah stress dan haid datang tepat pada waktunya.

BROKOLI
Kandungan folat dan Vitamin B mampu mencegah depresi. Depresi adalah salah satu faktor kenapa haid lambat.

SOYA
Kandungan folat dan Vitamin B mampu mencegah depresi. Depresi adalah salah satu faktor kenapa haid lambat.

TELUR
Mampu menjaga hormon agar kita sentiasa bertenaga dan mengatur pengaliran darah. Adalah lebih baik memilih telur rebus daripada telur goreng.

ASAM JAWA
Makanan ini membantu melancarkan haid. Contohnya, asam jawa yg diambil dalam bentuk minuman atau gula2. Menurut petua orang2 lama, asam jawa dapat menghancurkan darah2 haid yg berketul2.

CUKA EPAL
Mampu membantu melancarkan haid. Kita boleh minum atau jadikan sos untuk salad. Cuka epal juga dapat mengurangkan insulin dan seimbangkan kadar gula dalam darah.


Dan jika anda sedang mencari vitamin semulajadi untuk melancarkan haid anda, ebby mengesyorkan supaya mengambil vitamin Shaklee.

Haid Tidak Lawas, Haid Tidak Teratur, Testimoni Masalah Hormon Tidak Teratur, Cara Melancarkan Haid, Set Melancarkan Haid Shaklee
Kenapa Shaklee?

✔ Vitamin Shaklee adalah vitamin semulajdi yang selamat dan berkesan.

Dapatkan diskaun hingga 20% hari ini dengan mendaftar sebagai AHLI SHAKLEE.
[+] Keahlian seumur hidup
[+] Tidak ada yuran tahunan
[+] Tidak perlu beli produk setiap bulan untuk "maintain" keahlian
[+] Dapat "cash back" jika cukup syarat


Haid Tidak Teratur Buat Dia Emo Sokmo, Suami Pun Bingung from iReach HD on Vimeo.

Hubungi :





4 comments

Write comments
suliana yusof
AUTHOR
February 6, 2017 at 7:20 AM delete

Tak tahu pulak asam jawa boleh bantu untuk lancarkan haid. Boleh buat nanti ni. Disamping amalkan gla complex.

Reply
avatar
qisty
AUTHOR
February 6, 2017 at 1:54 PM delete

Woww..peria boleh melancarkan haid ye..Boleh di amalkan ni..walaupun pahit tetap telan utk membantu melancarkan perjalanan haid. Tq for ur info. :)

Reply
avatar
February 8, 2017 at 12:29 AM delete

i belum pernah try...cuba u try n give me feedback ok???

tp today i dapat testimoni cust yang amal GLA Complex 1 week + dah kembali period selepas beberapa bulan ting tong

Reply
avatar