ESP Shaklee - Hot Produk 🔥

Soy Protein

  • Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protin berasaskan kacang soya.
  • ESP diiktiraf di seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta kualiti protin yang sangat tinggi yang pernah dihasilkan.
  • Kacang soya yang digunakan hanya mengandungi non-GMO (non-geneticallymodified organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah.
  • 850g (1 canister ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.
  • ESP merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. 
  • Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. 
  • Kandungan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39, menjadikan ia sesuai juga kepada penghidap kencing manis.


Manfaat Protein
Kebaikan dan Manfaat utama Protein

🔹Awet Muda - Asid amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, gland dan lain-lain. Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda.


🔹Baik untuk Kesihatan - Kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones. Ia membantu merendahkan paras kolestrol, mencegah risiko osteoprosis dan sakit jantung.


🔹Baik untuk Prostat - Genistein yang terkandung dalam kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat.


🔹Keremajaan Kulit- Merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, percepatkan penyembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.


🔹Pembekal Tenaga - Membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, imsomnia dan tekanan.


🔹Membaiki Pigmentasi - Membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalh pigmentasi, kedutan dan usia tua.


🔹Membaiki Memori - Meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksuaal dan rangsangan.

Protein Soya
Kepentingan Protein


  1. Protein adalah bahan utama dalam pembentukanpelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormon manusia.
  2. Ia merangsang fungsi psikologi. Maka setiap organ kita memerlukan protein.
  3. Kekurangan protein menyebabkan kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit, masalah lebihan air yang tinggi dalam badan, kehilangan pejalan otot, perubahan warna rambut, bantut pertumbuhan, masalah penghadaman, masalah penghasilan darah dan hormon, dan akhirnya boleh membawa kepada kegagalan fungsi organ.

Kenapa anda perlu memilih ESP Shaklee?



Kelebihan Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee - Minyak Ikan Terbaik di Dunia




Kelebihan Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee - Minyak Ikan Terbaik di Dunia



1. Shaklee Omega Guard diekstrak dari ikan laut air sejuk (sardin, mackerel, herring, anchovies) di perairan negara Jepun.

2. Omega Guard adalah 3 kali lebihh tumpat dari ketumpatan hati minyakk ikan.

3. Berbanding dengan produk minyak ikan lain, Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPADHAALA dan banyak lagi.

4. Satu sajian Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid-lemak omega-3 EPA dan HDA.

5. Kebanyaan pengusaha kilang menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan, akan tetapi kaedah ini bukan hanya akan memusnahkan sesetengah nutrien, malah tidak boleh menapis kandungan logam yang mebahayakan kesihatan. Shaklee menggunakan kaedah ultatulen bergred farmaseutikal teknologi terkini untuk menghasilkan Omega Guard.

6. Omega Guard dihasilkan melalui proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengekstrak asid lemak omega-3 yang paling tulen dan paling semulajadi sementara menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB (polychlorinated biphenyl - merupakan bahan kimia industri yang sangat toksik).


6 Sebab Kenapa Perlu Pilih Omega Guard



Manfaat Utama

1. ASID LEMAK
omega-3 merupakan asid lemak yang penting yang tak dapat dihasilkan oleh badan kita. Omega-3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditkarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan. Omega-3 membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang air kecil yang timbul daripada muncul andropos. Ia juga mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS, bagi kulit licin dan kemerah-merahan.


Asid Lemak Omega 3 (Lemak Sihat yang Baik!)



2. MENCEGAH PENYAKIT SALURAN DARAH TERSUMBAT / STROK
DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah, melicinkan saluran darah dan peredaran darah yang lancar. Oleh sebab itu, ia efektif untuk mengekalkan tekanan darah normal dan ketegangan dileher dan sakit kepala. Ia juga merendahkan kolestrol, menghindarkan pembekuan darah dalam badan, membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL, mengawal masalah obesiti, mencegah arteriosclerosis, myocardial infarction, membantu mengurangkan pontesi untuk kena sakit jantung.


Omega 3 dan Jantung Sihat



3. MEMBANTU TUMBESARAN OTAK JANIN JUGA BAYI DAN MEMBANTU PERKEMBANGAN MEMORI
DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Ia penting terutamanya pada 3   bulan terakhir perkembangan otak janin semasa di dalam kandungan. Susu ibu mengandungi kandungan DHA yang tinggi. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, mencegah  penyakit Alzheimer, memelihara penglihatan dan pendengaran dan mencegah migraine. Satu hidangan Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid-asid lemak omega-3 EPA dan DHA.


Omega baik untuk semua



4. MENYIHATKAN SISTEM IMUN & PARU-PARU
Mengawal sistem imun seperti membaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus) dan penyakit buah pinggang.


Inflamasi adalah punca kebanyakkan penyakit


5. MEMELIHARA FUNGSI-FUNGSI SENDI (ARTHRITIS)
Paras asid lemak Omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu boleh mencegah kemusnahan enzim yang mebentuk tisu rawan. Ia mencegah arthritis, memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout dengan efektif.


Kekal aktif dengan Omega-3



6. MENCEGAH INSOMNIA DAN MEMBANTU MENGURANGKAN TEKANAN
Kajian telah membuktikan bahawa EPA dan DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu perkembangan kesihatan mental, termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan (anxiety), neurasthenia, insomnia, autism, kanak-kanak hiperaktif dan penyakit schizopherenia.


Inflamasi Menjejaskan Fungsi Otak





Ciri-ciri minyak ikan yang bagus





Kenapa Perlu Pilih Omega Guard?



*These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.

Untuk pertanyaan boleh hubungi Ebby

Whatsapp / SMS : 012-9569686
email : ebby.shaklee@gmail.com
Instagram & Tweet : @ebby_mohfat
FB : Ebby MohFat
Page : Story2u4Health 



Betulke Shaklee Merupakan Supplement Terbaik?

"Secara teknikal, produk Shaklee tiada mempunyai parabens, Triclosan, phtlates, sodium lauryl sulphate (SLS), natrium sulfat eter lauryl (SLES), 1,4-dioxane atau propilena glikol. Tiada bahan-bahan yang diharamkan, tiada pewarna, tiada lemak trans dan tiada pemanis tiruan atau perisa. Kami tidak menguji ke atas haiwan. Malah pembungkusan kami adalah selamat dan bebas daripada biophenol toksin - phthalates dan dakwat toksik. Itulah sebabnya kita benar-benar pasti : Setiap produk Shaklee dijamin 100% selamat untuk digunakan"






SENTIASA SELAMAT
- Lebih 83,000 ujian QC setahun
- Menjalankan lebih 350 ujian ke atas bahan-bahan botani yang baru
- Jaminan kesucian
- 100% kepuasan dijamin

SENTIASA BERKESAN
- USD 300juta dilaburkan dalam R & D
- 54 pingat emas Olimpik yang dimenangi oleh atlet yang menggunakan Shaklee
- Landmark study

SENTIASA MESRA ALAM
- Tiada perasa tiruan, pemanis tiruan
- Tiada ujian haiwan
- Tiada bahan kimia
- Pembungkusan adalah bebas bisphenol-A phthalates (BPA) dan dakwat toksik





Bukti eksperimen Shaklee adalah yang terbaik dalam semua ujian!




Pada masa yang sama, ia membuktikan bahawa mengambil makanan tambahan yang salah adalah lebih buruk dariada tidak mengambil apa-apa makanan tambahan!










Read Full Journal
 SINI


Untuk sebarang pertanyaan:

Whatsapp / SMS : 012-9569686
email : ebby.shaklee@gmail.com
Instagram & Tweet : @ebby_mohfat
FB : Ebby MohFat 
Page : Story2u4Health 


Selamat Tahun Baru 2019

Bye 2018, Hello 2019
Banyak suka dan duka 2018 yang tersimpan dalam memori kita... Alhamdulillah... Semoga 2019 memberikan sinar harapan yang baru buat kita semua

Bersawang jugak blog ebby ni dek kesibukkan (MALAS) di tahun lalu...harap azam² MALAS ebby tahun ni berjaya...

MALAS NAK LEWATKAN SOLAT
MALAS NAK AMIK TAHU MENGENAI ORANG (buat kerja sendiri)
MALAS MENGUMPAT
MALAS TANGGUH KERJA
MALAS JADI MALAS

Pendek kata AZAM tahun ni ialah MALAS 👆

incase saya terlalai sila ketuk saya...sila ingatkan saya.... InsyaAllah...


Psst...mesti ramai tertunggu² apalah promosi SHAKLEE untuk JANUARI 2019 ni kan?

Promosi tahun baru semestinya kegemaran ramai tak lain dan tak bukan ialah ESP


Macam mana promosi nya tuh... Jom tengok poster bawah ni yep...


Haaaa...

BUY 2 GET 5% OFF
OR
BUY 6 FREE 1

apa kelebihan ESP ni? Boleh baca kat Kebaikan ESP Shaklee Berbanding Produk Soya Lain  

Selain tu start 15 Disember 2018 Shaklee Malaysia ada jalankan kempen JOM SHAKLEE

excited tak nak tahu...

Ok ebby cerita dulu serba sedikit di entri ini

Dan ebby akan continue di entri lagi satu😉


Jom Shaklee

Kempen Jom Shaklee ni tengah berjalan sekarang!

Dan PROMOSI² ni khas untuk NON-DISTRIBUTOR

dengan kata lain mana² pengguna shaklee yang belum menjadi ahli shaklee atau dah expired boleh membuat pilihan belian 1 dari 3 set di atas anda akan mendapat

FREE MEMBERSHIP
✓ FREE POSTAGE
✓ FREE GIFT
✓ EXTRA CASH BONUS

Selain tu, korang jugak layak untuk mendapatkan kelebihan lain..

Haaa, ebby akan cerita di NEXT entri yep...


Berminat boleh la WHATSAPP EBBY

JANGAN TUNGGU DAH!


📞 EBBY : 012-9569686



Promosi September 2018

Yuhuuuu...Hello September...

Sori, lama tak update, ada masalah tak boleh di elakkan..tapi ebby masih active dengan Shaklee uols...

Semalam dah berakhir promosi ogos & now ebby nak update promosi sepanjang bulan ni...


Dan ada 2 extended promotion😇



Berminat untuk dapatkan produk Shaklee atau nak grab promotion shaklee atau berminat menjana pendapatan bersama² kami

Boleh hubungi Ebby
012-956.9686